Olümpiavõitja auks valmistatakse kodumaal Barbie nukk

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Valerie Adams poseerimas temast inspiratsiooni saanud Barbie nukuga.
Valerie Adams poseerimas temast inspiratsiooni saanud Barbie nukuga. Foto: Facebook @valerieadamsNZ

Valerie Adams on Uus-Meremaa üks tituleeritumaid sportlasi, kelle auhinnakapist võib leida kaks olümpiakulda ja neli maailmameistritiitlit. Nüüd saab 35-aastane kuulitõukaja sinna kõrvale asetada ka enda Barbie nuku. 

«Olen väga elevil, et saan seda uudist teiega jagada: nimelt valiti mind 2020. aastal Uus-Meremaa Barbie nuku modelliks. Emana on minu kohustuseks olla oma tütrele heaks eeskujuks. Olen üritanud seda olla ka kogu oma sportlaskarjääri jooksul, mil olen inspireerinud noori tütarlapsi endast mis iganes alal parimat andma. Meil kõigil on vaja rohkem eeskujusid ning tugeva Vaikse ookeani naisena tunnen, et minu kohustus ongi ühiskonnale rohkem tagasi anda,» kirjutas Adams ühismeediasse. 

Nuku disainimise ajal oli uusmeremaalasel palju nõudeid: näiteks pidi Barbie olema just kuulitõukaja riietuses ja tema tätoveeringutega. Lisaks ei tohtinud nukk tulla liiga sale. 

I’m pumped to share today that I’m the New Zealand @barbie Role Model for 2020 ? As a mum, it is my responsibility to be...

Posted by Valerie Adams on Wednesday, 15 July 2020

Adamsi auhinnakapist võib leida kokku 20 tiitlivõistluste medalit, millest uhkemad on Pekingi ja Londoni olümpiakullad. Neli aastat tagasi Rio de Janeiros toimunud olümpiamängudel sai ta kaela hõbeda. 

Adams pole esimene sportlane, kes säärase au osaliseks langenud. Märtsikuus teatasid britid, et nende järgmine Barbie saab olema inspireeritud sprinditšempion Dina Asher-Smithist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles