Mourinho aitas Manchester Unitedit Meistrite liigale kõvasti lähemale

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jose Mourinho.
Jose Mourinho. Foto: ADAM DAVY/Pool via REUTERS/Scanpix

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga eelviimases voorus alistas Tottenham Hotspur koduväljakul 3:0 Leicester City ning astus sellega suure sammu Euroopa liiga poole. Veelgi meelepärasem oli too tulemus aga Manchester Unitedi jaoks. 

Ent asjadest järjekorras. Tottenham haaras kohtumises juhtohjad juba kuuendal minutil, kui Heung-Min Soni pealelöök võttis James Justinist õnnetu rikošeti, mistõttu Leicesteri väravas lõpetas. 

Seejärel kohtumine võrdsustus ning Rebastel, nii Leicesteri kutsutakse, olid omad võimalused. Neid aga ära ei kasutatud ning poolaja lõpus tuli oma ühemehesõuga lagedale Harry Kane. Edurivimees sahistas esimest korda 37. minutil ning kolm minutit hiljem sahistas ta filigraanse vintlöögiga uuesti Leicesteri väravavõrku. 

Sofascore.com'i hinnang Harry Kane'i mängule:

Sofascore.com'i statistiline hinnand Harry Kane'ile.
Sofascore.com'i statistiline hinnand Harry Kane'ile. Foto: Sofascore.com

Kolm võidupunkti tähendab, et Tottenham hoiab hetkel kinni kuuendast kohast, mis tagaks neile koha Euroopa liigas. Asjalood võivad veel aga muutuda, sest Wolves jääb ühe vähem peetud mängu juures neist maha kõigest kahe punktiga. Teoreetilised eurošansid on veel ka Sheffield Unitedil, kel on koos 54 silma.

Novembris Spursi pukki pääsenud Jose Mourinhol on nüüd ette näidata 13 võitu 25st võimalikust. Selle aja jooksul on rohkem võidurõõmu tundnud vaid Manchester City (16) ja Liverpool (19). 

Nagu juhtlõigus mainitud, siis Tottenhami võit, või õigemini Leicesteri kaotus, oli eriti mokka mööda Manchester Unitedile. Nimelt heitlevad nad Leicesteriga viimase Meistrite liiga koha pärast ning praegu on mõlemal klubil liigatabelis 62 punkti. Küll tähendas tänane allajäämine seda, et Ole Gunnar Solskjäri hoolealustel on nüüd üks mäng varuks.

Sealjuures tasub meeles pidada, et mängus pole lihtsalt (Euroopa vs Meistrite liiga) prestiiž, vaid jutt käib ka suurtest rahanumbritest. Euroopa liigas alagrupiturniirile jõudes täieneks Unitedi klubi tengelpung 2,9 miljoni euro võrra, samal ajal kui Meistrite liigas teeniks sama faasi eest 15,2 miljonit eurot.

Teises tänases kohtumises kaotas Bournemouth 0:2 Southamptonile, mis tähendab suure tõenäosusega ka nende jaoks kõrgliigast pudenemist. Küll pole selge see, kes on kolmas õnnetu, kes järgmist hooaega esiliigas alustab. 

Aston Villal on kaks vooru enne lõppu 18ndana koos 31 silma. Watfordil, kes otsustas täna vallandada senise peatreeneri Nigel Pearsoni, on tabelis 34 punkti. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles