Eesti meistrivõistluste avaetapil favoriidid ei vääratanud

Postimees Sport
Copy
Kert Varik - Lari Kunnas (#6).
Kert Varik - Lari Kunnas (#6). Foto: Rauno Kais/Emf

Kuna paar nädalat tagasi rikkus ilm Castrol Eesti meistrivõistluste avaetapi külgkorvidele ja quad'idele (sport ATV - toim), siis peeti nende klasside tiitlivõistluste avaetapp täna Pärnu Lennuvälja Motopargis, kus olid kohal kõik meie parimad ja alati esikohti ihkavad lätlased. Favoriidid Pärnus seekord ei vääratanud: korvidel võidutsesid Kert Varik ja Lari Kunnas, quad'idel Kevin Saar.

Külgvankritel võitis mõlemad sõidud kindlalt eelmise hooaja MM-kuues Kert Varik, kellel tänavu on uueks korvimeheks soomlane Lari Kunnas, kes ka eelnevalt Eestis võistlemas käinud ja noorel mehel on ka korralik MM-kogemus seljataga. Mehed näitasid juba kvalifikatsioonis konkurentidest vähemalt poolteist sekundit kiiremat ringiaega ning haarasid kummaski sõidu alguses kohe liidripositsiooni. Nende ainsateks konkurentideks osutusid Markus Normak ja Karl-Albert Kasesalu (Zabel), kes püsisid mõned ringid liidritel sabas, kuid siis läksid Varik ja Kunnas (WSP Husqvarna) oma teed ning edestasid Normak-Kasesalu kummaski sõidus vähemalt poole minutiga.

Avasõidus sõitsid end kolmandaks Gert Gordejev ja valitsev maailmameister Kaspars Stupelis (Husqvarna, RedMoto Racing), kuid teises sõidus tuli neil tehnilistel põhjustel katkestada. Kahe sõidu kokkuvõttes tulid kolmandaks sõitudes 4. ja 3. koha saanud Läti vennad Janis ja Peteris Jegorovs (WSP Husqvarna).

Quad'idel ei saanud aga keegi vastu kodurajal võistelnud viimase kolme aasta Euroopa meistrile Kevin Saarele (Yamaha, Pärnu MC), kes läks just ajateenistusse ja seetõttu ei saa normaalselt treenida. Noormees näitas hoolimata sellest konkurentidest täiesti erinevat kiirust, kui võitis kvalifikatsiooni peaaegu 4 sekundiga. Saar asus mõlemas sõidus esikohale avaringil ning jätkates meeletut tempot edestas lõpuks konkurente mõlemas võidukihutamises vähemalt 40 sekundiga. Kahe sõidu kokkuvõttes sõitsid end poodiumi järgmistele astmetele lätlased Matiss Palevics ja Atis Breds (mõlemad Honda), kes lõpetasid ka mõlemad sõidud Saare järel teise ja kolmandana.

Kevin Saar (#311)
Kevin Saar (#311) Foto: Rauno Kais/EMF

Samades sõitudes osalenud Quad 35+ sõitsid end karikavõistluste arvestuses avaetapil esikolmikusse Kardo Saarmann (Honda, Pärnu MC), Indrek Uusmaa (Yamaha, Sõmerpalu MK) ja Talis Kähr (Yamaha, Kagu MK).

Quad veteranide ja juunioride ühistes sõitudes võidutses Läti kunagise ringrajaässa Agris Neija poeg Karlis, kes võitis juuniorite arvestus ka etapi, kus talle järgnesid kahe sõidu kokkuvõttes Rasmus Sõna (Honda, Äksi39Team) ja Mihkel Salujõe (Honda, HRC Eesti Racing Team). Veteranides võitis etapi aga Mark Saar (Kawasaki, RedMoto Racing) Janek Verniku (Yamaha, SK Yamaha Keskus) ja Rene Tarendi (Yamaha, Sõmerpalu MK) ees.

Külgvankrite veteranidel selgitatakse tänavu välja parimad juba kahes vanuseklassis, kus nooremas 45+ arvestuses võitsid avaetapi Renee Reinu/Teet Eier (KTM, Kohila Motospordi Klubi), teise koha said Argo Põldsaar/Ruslan Talf (KTM, Kohila Sidecar Cross Team) ja kolmanda Erik Vahter/Jüri Saan (Husqvarna, Kose AMK). Vanemate 55+ parimaid olid Sverre Lamp/Indrek Aljes (KTM, Saku MK), kellele järgnesid Märt Arula/Sten Niitsoo (Husqvarna, Kose AMK) ning lätlased Andris ja Karlis Bickovskised (MTH).

Veteranidega koos sõitsid esmakordsel ka naised ja Retro klassid, kus esimestes võidutsesid Diana Pruks/Riin Päll ja teise koha said tehnilistel põhjustel katkestanud Katrin Põldma/Rain Vaikmäe (mõlemad KTM, MK D&T), kes ei saanud «tänu» sellele aga korvide põhiklassis kahjuks osaleda.

Retrosid käis rajal seekord üks ekipaaž Kristjan Lomp ja Ennart Kunglamäe.

Quad 100 klassis kahjuks eestlastel poodiumile asja ei olnud, kui kolmikvõidu võtsid Läti poisid Markuss Augustovskis, Karlis Straubergs ja Martins Puhalskis (kõik Honda). Kõige väiksemas ATV lapsed klassis saavutasid meie lõunanaabrid Roberts Trautmanis ja Roberts Valdmanis (mõlemad Apex) kaksikvõidu ning kolmas oli Pätrik Ilm (Cobra, Linnamäe MK).

Castrol Eesti meistrivõistlused jätkuvad 1. augustil Türi lähistel asuvas Kihli motokeskuses ja 2. augustil Tihemetsas. Laupäeval võistlevad Türil soolod ning päev hiljem Tihemetsas korvid ja quad'id.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles