Inglismaa jalgpallilegend: United peaks De Gea välja vahetama

Christopher Krutto
Copy
David De Gea.
David De Gea. Foto: Andy Rain/AP

Inglismaa jalgpallilegend ja kõrgliiga läbi aegade edukaim väravakütt Alan Shearer andis mõista, et David De Gea aeg Manchester Unitedi põhiväravavahina peaks lõppema.

Shearer sõnul peaks United andma võimaluse viimased kaks hooaega laenulepingu alusel Sheffield Unitedis veetnud Dean Hendersonile. De Gea tegi Inglismaa karikasarja poolfinaalis Chelsea vastu kaks ränka eksimust, tänu millele vastased skoori tegid.

Esiteks eksis De Gea Chelsea ründaja Olivier Giroudi värava puhul. Pärast poolaega lasi Hispaania koondislane käte vahelt sisse Mason Mounti löögi.

Tegu ei ole Unitedi esikinda jaoks enam haruldase nähtusega ja üha rohkem eksimusi on hakanud tema mängu sisse tulema. Samas on väga kindlat mängu näidanud Henderson, kes hetkel Sheffieldi klubis laenul on.

«Kui väravavaht teeb ühe või kaks eksimust, siis sa jätad ta koosseisu. Aga neid muudkui tuleb. Dean Henderson tuleks tuua tagasi Manchester Unitedisse põhiväravavahiks või jätta laenule kogemusi hankima. Aga usun, et tema aeg on tulnud,» ütles Shearer BBC-le.

Kuigi Unitedi peatreener Ole Gunnar Solskjär kirjeldas pärast mängu De Gead, kui vaimselt tugevat atleeti, siis endise kaitsja Phil Neville’i sõnul on väravavahil puudu enesekindlusest.

«Ta ei ole enam sama väravavaht, kes võitis neljal aastal klubi parima mängija tiitli. Ta teeb eksimusi. Enesekindel ja heas vormis De Gea oleks kõik kolm väravat ära hoidnud,» rääkis Neville. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles