Räikkönen võib jääda rekordita, mis oli tal justkui kindlustatud

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Soome vormelilegend Kimi Räikkönen on kuninglikus mootorisarjas F1 tiirelnud juba palju aastaid ja kirjutanud enda nime rasvaste tähtedega ka spordiala ajalukku. Küll võib ta jääda ilma võistlusstartide rekordist, mis koroonaviiruse tõttu ohtu sattunud.

Teist hooaega Alfa Romeo meeskonnas sõitev Räikkönen on karjääri jooksul startinud 315 etapil ning paikneb selle tulemusega aegade edetabelis teisel kohal. Rekordit hoiab enda käes brasiillane Rubens Barrichello, kellel seitse starti enam kui soomlasel.

Kui hooaeg oleks toiminud viperusteta ja maailma poleks tabanud koroonaviirusest tekkinud pandeemia, siis oleks Räikkönen väga suure tõenäosusega juba selles arvestuses ka liider. Nüüd on seis hoopis keerulisem, sest hetkel jääb MM-sarjas tänavu sõita veel täpselt seitse osavõistlust. Nende hulgas peaks toimuma ka Venemaa GP, kuid arvestades sealset olukorda koroonaviirusega, ei peeta seda kuigi reaalseks.

Kui FIA koostöös F1ga kalendrisse mõnda etappi juurde ei tekita, võibki Räikkönen jääda ilma rekordist, mis talle eelmise aasta lõpus sisuliselt kindlustamisena näis.

Siiski kirjutas vähemalt mõneks ajaks Soome vormelitäht enda nimele ühe F1 rekordi. Nimelt sai temast enim võidusõite lõpetanud ehk jõudnud piloot. Ungari GP lõpetamisega möödus ta hispaanlasest Fernando Alonsost ja Räikkönen on nüüd finišeerunud 246 GP-l. Ka sellest rekordist võib soomlane ilma jääda, sest Alonso naaseb tuleval aastal kuninglikku sarja ja olles sõlminud Renault' meeskonnaga kaheaastase lepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles