NBA läheb täiskäigul edasi, kuid järjekordne tähtmängija lahkus Disney spordikeskusest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Patrick Beverley vasakul LeBron Jamesi takistamas.
Patrick Beverley vasakul LeBron Jamesi takistamas. Foto: Ringo Chiu/ZUMAPRESS.com

Täna on mitmete korvpallisõprade jaoks rõõmustav päev, kuna maailma tugevaim korvpalliliiga NBA alustab pärast koroonaviirusest tekkinud pausi ametlike kontrollkohtumistega. Nii mõnegi NBA klubi mängumehed on siiski otsustanud enne hooaja kulminatsiooni Disney spordikeskusest lahkuda.

Viimaseks lahkujaks oli tiitlipretendendi Los Angeles Clippers põhitagamängija Patrick Beverley, kes märkis lahkumise põhjuseks «ootamatud isiklikud põhjused». Los Angles Timesi allikate kohaselt oli Beverleyl vaja perekonna juurde viivitamatult sõita.

Beverley pole esimene mängumees, kes sedasi Orlandost lahkunud. Esimeseks selliseks oli tema meeskonnakaaslane Montrezl Harrel, kel samuti perekondlikult midagi juhtus. Pärast Harrellit otsustas seda võimalust kasutada ka parimale uustulnuka auhinnale kandideeriv Zion Williamson.

Nüüd tuleb neil naasmisel kindlasti viibida karantiinis. Kui mängija on Orlandost eemal vähem kui seitse päeva, siis tuleb tal isolatsioonid viibida neli päeva ja andma iga päev koroonatesti. Kui need on negatiivsed, siis võib ta meeskonna juurde naasta.

Kui mängija on enam kui seitse päeva Orlandost ära, siis tuleb tal kindasti olla 10 päeva isolatsioonis. 

Los Angeles Clippesi jaoks on tegu väga keerulise situatsiooniga. Lisaks Harrellile ja Beverleyle pole meeskonnaga liitunud veel ka kindlalt rotatsioonis olnud Landry Shamet ja Ivica Zubac. Kui Shametil avastati koroonaviirus ja tema liitub paranemisel kaaslastega, siis Zubac pole üldse Floridasse reisinudki ja täpsemad põhjused pole teada.

Beverleyd peetakse NBA üheks parimaks kaitsvaks tagamängijaks. Tema keskmised näitajad on 7,9 punkti, 5,4 lauapalli ja 3,7 korvisöötu. Seevastu on tal näidata parim kaitse statistiline näitaja kogu NBA tagamängijate peale.

Kuigi Clippers on hetkel keerulises seisus, siis on neil koht play-offideks tagatud. Seega võivad nad kuni augusti keskpaigani suhteliselt rahulikult hingata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles