Eesti korvpallikoondislase karjäär jätkub Rumeenias

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rait-Riivo Laane.
Rait-Riivo Laane. Foto: Mihkel Maripuu

Mullu kodumaal leiba teeninud Eesti korvpallikoondislane Rait-Riivo Laane siirdub uueks hooajaks taas piiri taha. 

Nimelt lõi 27-aastane mängujuht käed Rumeenia kõrgliigaklubi Miercurea Ciuc CMS-iga. Enne koroonapandeemia tõttu peatatud hooaega hoidis võistkond nelja võidu ja 13 kaotusega riigi meistrisarjas eelviimast ehk 15. positsiooni. 

Isten hozott a csapatban, RAIT - RIIVO LAANE! Bine ai venit in echipa, RAIT - RIIVO LAANE! Welcome to the team, RAIT -...

Posted by VSK Csíkszereda - CSM Miercurea Ciuc on Thursday, 23 July 2020

«Ma tean, et liiga taseme mõistes on [Rumeenia] väga korralik. Võib tunduda küll, et Rumeenia korvpall, aga liiga mõistes on nad väga okeid ja midagi kerget ei saa olema,» kommenteeris eestlane üleminekut põgusalt portaalile Korvpall24.ee. 

Mängujuhi sõnul oli tal variante ka mujalt, nii Eestist kui ka välismaalt: «Mõttekohta täitsa oli,» kinnitas Laane, kelle siiski täit kindlust uue hooaja suhtes siiski pole. «Koroonaviirus pani põntsu eelmisele hooajale ja ei taha veel ära sõnuda, aga täitsa võib ju olla, et liiga ei lähegi üldse käima.»

Kui tänavu pallis Laane kodumaal Rapla Avis Utilitase ridades, siis enne seda veetis ta kolm hooaega Kreeka esiliigas. Eesti-Läti ühisliigas oli Laane keskmisteks näitajateks tänavu 9,4 punkti, 6,5 korvisöötu ja 4,0 lauapalli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles