Maria Šarapova: jäin dopinguga vahele, sest mu mänedžeril olid isiklikud probleemid

Henry Lääne
, reporter
Copy
Maria Šarapova.
Maria Šarapova. Foto: Action Images/Action Images via Reuters

Endine tennise maailma esireket Maria Šarapova selgitas, et andis 2016. aastal positiivse dopinguproovi, sest tema toonane mänedžer Max Eisenbud ei uurinud 2015. aasta lõpus uuenenud keelatud ainete nimekirja.

Venelanna jäi neli aastat tagasi Austraalia lahtistel vahele meldooniumiga, mis lisati dopinguainete nimekirja sama aasta alguses. Šarapova sai algselt kaheaastase võistluskeelu, mida vähendati 15 kuu peale, vahendab Punto de Break.

Meldoonium jõudis tennisekaunitari organismi, kuna ta kasutas südameravimit Mildronati, mis sisaldas just seda keelatud ainet. Šarapova oli Lätis leiutatud ravimit kasutanud alates 2006. aastast.

Eisenbud ei jõudnud uuenenud keelatud ainete nimekirja uurida isiklike probleemide tõttu, mispärast jätkas Šarapova meldooniumit sisaldanud ravimi kasutamist. «Rahvusvaheline Tenniseföderatsioon ITF ütles, et varjasin meldooniumi tarvitamist. See pole aga tõsi, sest olin seda aastaid legaalselt võtnud.»

33-aastane venelanna võitis karjääri jooksul auhinnarahana peaaegu 38,8 miljonit USA dollarit. Ta on võitnud kõik neli Suure slämmi turniiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles