Kimi Räikköneni töökohale on kaks peamist kandidaati

Henry Lääne
, reporter
Copy
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: XPB/XPB Images/Press Association Images

Rahvusvaheline vormelimeedia peab üha tõenäolisemaks, et Kimi Räikkönen lõpetab pärast tänavust F1-karjääri. Seega oleks Alfa Romeos järgmiseks aastaks vähemalt üks koht vaba ning seda seostatakse enim Sergio Perezi ja Kevin Magnusseniga.

Perezi puhul on lugu lihtne. Kuna tema praegune tööandja Racing Point on väidetavalt väga lähedal lepingule Ferrarist lahkuva Sebastian Vetteliga ja Racing Pointi üks sõitjatest on tiimi omaniku Lawrence Strolli poeg Lance, tuleb tõenäoliselt lahkuda just mehhiklasel.

Magnussen on viimased hooajad kihutanud Haasiga, kes võib ta järgmiseks aastaks endale jätta, kuid nad peavad selle otsuse tegema septembri lõpuks. Peaks Haas taanlasest lahti ütlema, on Taani meedia hinnangul ainsa valikuna mängus Alfa Romeo. Magnusseni tulevik on seda rohkem kahtluse all, et tema praeguse võistkonna jätkamine F1-sarjas pole kivisse raiutud.

Käesoleval vormelihooajal on sõidetud kolm etappi: kaks GPd Austrias Red Bull Ringil ja üks Ungaris Hungaroringil. Üldarvestuses on juhtohjad Mercedese käes, sest Lewis Hamilton on 63 punktiga liider ja Valtteri Bottas jääb temast maha viie silmaga. Red Bulli Max Verstappenil on kolmandana koos 33 punkti.

Perez on 22 silmaga kuues, Magnussen ühe punktiga 16. ja Räikkönen pole veel ühelgi etapil esikümnesse jõudnud ega kiireimat ringiaega välja sõitnud. Hooaeg jätkub järgmisel nädalavahetusel Silverstone'is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles