Mäkinen: kui Belgia saaks sarnaselt Eestile MM-ralli korraldusõiguse, siis poleks see aus teiste sõitjate suhtes (6)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Sander Ilvest

Toyota rallimeeskonna pealik Tommi Mäkinen polnud rahul, et Eesti WRC-etapi omale sai, sest sellega saab Hyundai meeskonna suure eelise. Nüüd on võimalus ka Hyundai piloodi Thierry Neuville koduralli Ypres ralli MM-kalendrisse lisandumine.

Ypresi ralli toimumine sõltub paljuski Türgi MM-etapist. Selleks peaks Türgis toimuv võidukihutamine nädala jagu varasemaks tulema, et oleks logistiliselt lihtsam liikumine Marmarisest Euroopasse asfaltteedele.

Mäkinen eelistaks, et Belgia asemel saaks Horvaatia õiguse MM-ralli korraldamiseks, sest nõnda poleks kellelgi ühtegi eelist. «Horvaatias pole keegi varasemalt kihutanud ja oleks palju õiglasem, kui just seal võistlus toimuks,» sõnas Mäkinen Dirtfishile.

Eks kodurallid on alati kellelegi kasulikud, seega on Mäkinenil mingis mõttes ka õigus. Kui Rally Estonial jäi mullu just Hyundai sõitja Ott Tänak teistele alistamatuks, siis Neuville võitis tunamullu Yprese ralli Hyundai i20 R5 masina roolis.

«Rally Estonial on juba ühel sõitjal suur eelis võrreldes teistega, sest tal on seal väga palju kogemusi. Yprese ralli lisandumisel tekib Hyundaile koguni kaks kodurallit. Ma ei ole täiesti kindel, kas see oleks teiste suhtes aus,» jätkas Mäkinen.

Mäkineni kuulduste kohaselt poleks neil väga vahet, millal võidukihutamine toimuks. Soomlase allikatel olevat korraldajad valmis selle korraldama igal ajal.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles