Inglismaa kõrgliiga parimaks mängumeheks valiti üllatusmees

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jordan Henderson.
Jordan Henderson. Foto: Dave Thompson/PA

Inglismaa jalgpalliajakirjanikud valisid tänavuse hooaja parimat mängumeest ja üllatuslikult osutus selleks Liverpooli kapten Jordan Henderson.

30-aastane keskväljamootor, kes juhtis Liverpooli esmakordselt 30-aasta jooksul Inglismaa kõrgliiga tiitlivõiduni, kogus rohkem kui veerand kõikidest häältest. «Ükskõik, kui tänulik ma ka poleks, siis ei saa ma seda ainult enda autasuks pidada,» sõnas Henderson. «Pean tänama selle eest väga paljusid inimesi, kuid kõige rohkem ikkagi oma meeskonnakaaslaseid, kes on tänavu olnud imelised ning väärivad seda sama palju kui mina.»

Henderson edestas parima mängija valimistel meeskonnakaaslasi Virgil Van Dijki ja Sadio Mane ning lisaks veel Manchester City tähtmängijat Kevin de Bruynet ja Manchester Unitedi ründajat Marcus Rashfordi.

Tänavune nädal on Hendersoni jaoks olnud imeline, sest olgugi, et mees taastub raskest põlvevigastusest, sai ta oma pea kohale tõsta Inglismaa kõrgliiga võidutrofee. Liverpooli kodustaadionil Anfieldil andis autasu üle 30 aastat tagasi meeskonna tiitlivõiduni tüürinud Sir Kenny Dalglish.

«Veelkord tänu meeskonnakaaslastele, kes teevad minust parema mängumehe. Tänu nendele olen parem liider ja üldse inimene,» kostis Henderson. «Loodan, et minu poolt hääletajad tunnustasid osalt ka meeskonna tulemust.»

Hendersoni on juba tiitlite tõstmisega harjunud, sest eelmisel hooajal sai ta pea kohale tõsta Meistrite liiga trofee ning tänavu klubide MM-i võidukarika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles