Liverpooli otsustas loobuda kogenud keskkaitsjast

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dejan Lovren vasakul Inglismaa kõrgliiga võidukarikaga.
Dejan Lovren vasakul Inglismaa kõrgliiga võidukarikaga. Foto: Phil Noble/NMC/Pool/EPA

Liverpooliga Inglismaa meistriks tulnud Dejan Lovren lahkub senisest koduklubist ja sõlmis lepingu Venemaa suurklubi Peterburi Zeniidiga.

Venemaa kõrgliigas Zeniit pidi Lovreni eest tasuma Liverpoolile ka üleminekutasu, mis küündis 8,5 miljoni euroni. 31-aastase keskmängijaga sõlmiti kolmeaastane leping.

Varasemalt kindlalt Liverpooli põhikoosseisu kuulunud Lovren langes tänavu tasapisi pingipoisiks. Kõikide sarjade peale sai ta kirja 15 mängu, milles lõi ka ühe värava.

Kuigi sel hooajal jäi tema panus üsna kesiseks, siis kuus aastat meeskonnas viibinud Lovren jõudis Inglismaa klubiga võita lisaks tänavusele Inglismaa kõrgliiga võidutrofeele ka eelmise aasta Meistrite liiga võidutrofee.

Enne Liverpooli siirdumist jõudis Lovren mängida mitmes Horvaatia kõrgliiga võistkonnas, Prantsusmaal Lyonis ning Inglismaal veel ka Southamptonis. 

Horvaatia koondises 57 kohtumist mänginud Lovren kuulus ka legendaarsesse 2018. aasta MM-finaalturniiril kuulunud meeskonda, kellega mängiti 2018. aastal MMi finaalis, kus tuli tunnistada Prantsusmaa paremust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles