Kogenud Leedu mängujuht: Kriisa oli tõesti suurepärane, ta tegi meile palju kahju

Henry Lääne
, reporter
Copy
Kerr Kriisa (palliga) vedas suvel Eesti koondise võidule Leedu vastu.
Kerr Kriisa (palliga) vedas suvel Eesti koondise võidule Leedu vastu. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti korvpallikoondise eile õhtul Leedu vastu võidule tüürinud Kerr Kriisa on pärast vägevat esitust teeninud palju kiidusõnu. 26 punkti, seitsme korvisöödu ja agressiivse kaitsega hiilanud mängujuht teenis kiidusõnu ka Leedu kolleegilt Mantas Kalnietiselt.

33-aastane rünnakute dirigent polnud Kriisa osas kiitusega kitsi. «Ta oli tõesti suurepärane,» vahendab Kalnietise sõnu 15min.lt. «Ma pole teda eriti mängimas näinud, kuid oma otsuste ja söötudega tegi ta meie kaitsele tõsist kahju.»

Kalnietise hinnangul oli Eesti puhul kõige olulisem meie pallurite energia ja lauavõitlus. Nimelt võeti ründelauast tervelt 19 palli. «Mängisime rünnakul normaalselt, kuid eestlased näitasid rohkem tahet,» lisas ta.

Samal noodil laulis ka pikalt Kaunase Žalgirises mänginud, aga tulevaks hooajaks Istanbuli Fenerbahcesse siirdunud Edgaras Ulanovas. «Eestlased tahtsid rohkem. Lubasime neil palju lauapalle võtta ja vaatasime mängule läbi sõrmede. Muidugi oleme pettunud.»

Eesti võitis Balti keti turniiri avakohtumise 92:85. Täna kell 19.30 alustavad oma matšiga Läti ja Leedu, Eesti viimane mäng meie lõunanaabrite vastu algab samuti kell 19.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles