Kerr Kriisa: Žalgiris tahtis, et ma jääksin

Henry Lääne
, reporter
Copy
Kerr Kriisa.
Kerr Kriisa. Foto: Tairo Lutter

Balti keti turniiriks Eestisse tulnud Leedu korvpallikoondisega on Tallinnasse reisinud ka palju Leedu ajakirjanikke. Enne eilset 85:92 kaotust Eestile tehti juttu ka Kerr Kriisaga, kes kuulus kaks hooaega Kaunase Žalgirise hingekirja, mängides enamasti tiimi duubelrivistuses Leedu tugevuselt teises liigas. Eelmisel hooajal käis ta mõneks kuuks laenul kõrgliigaklubis Prienai.

Umbes kolm kuud tagasi teatas Kriisa, et lahkub Žalgirisest ning liitub USA ülikooli Arizonaga, kelle korvpalliprogramm on riigi üks paremaid. Intervjuus portaalile 15min.lt tunnistas mängujuht, et Leedu klubikorvpalli au ja uhkus ei tahtnud tema lahkumist.

«Rääkisime Pauliuse (Motiejunas, Žalgirise president) ja Robertasega (Javtokas, Žalgirise spordidirektor). Olen neile tänulik, et nad mõistsid minu soovi ja otsust minna NCAAsse (USA ülikoolikorvpalliliiga),» lausus Kriisa. Ta lisas, et mõistis pärast Prienais laenul käimist: lähema kahe-kolme aasta jooksul ei saa ma Žalgirise esindustiimi eest kindlasti piisavalt mänguaega. 

Kriisa kõrval on Arizona Wildcatsi ridades kuus välismaalast. Leedulased Ažuolas ja Tautvilas Tubelis, kanadalane Bennedict Mathurin, türklane Tibet Gorener, prantslane Daniel Batcho ja kamerunlane Christian Koloko.

Vilniuse Rytasest USAsse kolivad leedulastest kaksikud on Kriisale tuttavad, sest Žalgirise ja Rytase duubelrivistused on Leedu esiliigas korduvalt kohtunud. Lisaks on vastamisi mindud Euroliiga noorteturniiridel. «Tean neid hästi, pean neid sõpradeks,» viitab mängujuht vendadele. «Ootan nendega koos mängimist.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles