Konkurendi avarii viimasel katsel lubas eestlastel EM-rallil triumfeerida

Copy
Võidukad Ken Torn (vasakul) ja Kauri Pannas
Võidukad Ken Torn (vasakul) ja Kauri Pannas Foto: Twitter @FIAERC

Autoralli ekipaaž Ken Torn ja Kauri Pannas näitas Itaalias toimunud EM-sarja kuuluval Rally di Roma Capitalel head kiirust ning väikese õnne kaasabil õnnestus neil ERC3-Junior klassis ka esikoht napsata.

Laupäeval olid Ford Fiesta Rally4ga kihutanud eestlased, kel oli Itaalia asfaldivõistlusel kaitsta ka mullune klassivõit, kuuest katsest parimad kahel. Päeva lõpetasid nad liidritena ning edastasid lähimat jälitajat Pedro Antunest (Peugeot 208 Rally4) 11,2 sekundiga. Kolmandal kohal kihutanud Josep Bassas (Peugeot 208 Rally4) kaotas juba üle kolme ja poole minuti. «Üsna nauditav päev,» ütles Torn päeva lõpetuseks ralliraadiole.

Teisel päeval näitasid Torn–Pannas jätkuvalt head minekut. Eestlased võitsid üheksast katsest kolm, kuid kuna Antunes suutis konkurendid selja taha jätta kuuel katsel, hoidiski portugallane enne viimast katset liidriohje enda käes. 

Antunese edu meie meeste ees oli aga kõigest 4,3 sekundit, mistõttu läksid Torn–Pannas rajale endast kõike andma. Katse finišisse jõudnuna sõnas Torn ralliraadiole: «Pedro on meist kiirem, seega eeldan, et ta lõpetab meie ees. Sellest hoolimata oleme siin näidatud kiiruse ja saadud kogemustega rahul.»

Veidi hiljem saabus aga teade, et Antunes on viimasel katsel avarii teinud, mis tähendas, et Torn–Pannas krooniti teist aastat järjest Rally di Roma Capitalel oma klassi võitjateks. 

Üldarvestuses triumfeeris Aleksei Lukjanuki. Citroen R5ga kihutanud venelane edestas Giandomenico Bassot (Volkswagen Polo R5) 16,1 ja Oliver Solbergi (Volkswagen Polo R5) 63,2 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles