Mängijate ranged lepingud räsisid Läti korvpallikoondist Tallinna turniiriks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Roberts Štelmahers.
Roberts Štelmahers. Foto: Eero Vabamägi

Sügisel teist aastat Kalev/Cramo peatreenerina alustav ja Läti koondist tüüriv Roberts Štelamahers tunnistas pärast 23punktilist kaotust Leedule, et praeguse koosseisuga oli tulemus üsna oodatav.

«Nägin ka positiivset. Meil on tiimis kaheksa uut mängijat. Muidugi olid nad alguses närvis. Lisaks pole ammu saanud võistlusmängu pidada,» arutles Štelmahers matši järel. «Midagi üllatavat polnud. Tegime enne turniiri vaid kuus ühistrenni. Keegi pole niimoodi täielikult valmis.»

Lätlasest peatreeneri sõnutsi on tema koondisel võrreldes võõrustajatega hoopis teised eesmärgid. Eestlased tahavad kodupubliku ees turniiri võita, kuid nemad tulid siia katsetama ja naabritega 100. aastapäeva tähistama. 

Štelmahers jälgis ka eilset kohtumist, kus Eesti alistas lisaajal Leedu. Kas viimased oli täna teravamad? «Kindlasti said nad paremini sisse. Ma ei tea, kas nad mängisid täna paremini või halvemini, aga visketabavus oli kindlasti kõrgem,» märkis peatreener.

«Kui nad oleks eile rohkem kolmeseid ja vabu viskeid tabanud, siis võinuks tulemus vastupidine olla. Aga Eesti mängis hea energiaga nii kaitses kui ka rünnakul. Nad olid väga motiveeritud ja väärisid võitu. Leedulastel päris samasugust emotsiooni polnud.»

Miks tuli Läti turniirile teise, kui isegi mitte kolmanda ešeloniga? «Meil oli palju rohkem mängijad, aga nad treenivad igapäevaselt kontaktivabalt. Osade lepingud ei luba praegu riske võtta, mõned pidid juba sel nädala koduklubi juurde minema,» selgitas Štelmahers. 

Eesti ja Leedu kohtuvad Balti keti karikaturniiri viimases matšis homme kell 19.30. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles