FC Barcelona president: meie oleme koroonaviiruse tõttu enim pihta saanud klubi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Josep Maria Bartomeu
Josep Maria Bartomeu Foto: ALBERT GEA/REUTERS/Scanpix

FC Barcelona jalgpalliklubide president Josep Maria Bartomeu kõneles hiljuti kodumaa meediaga ning lahkas muu hulgas ka võistkonna rahalist seisu, mis on tema sõnul lausa katastroofiline. 

«Me pole alates 14. märtsist teeninud mitte ühtegi eurot, mistõttu oleme ilma jäänud 200 miljonist. 200 miljonist! Oleme riigi abiga üritanud olukorda päästa (Hispaania valitsus tasub omalt poolt klubi töötajate palgast 70 protsent - toim.),» selgitas Bartomeu väljaandele Mundo Deportivo.

«Oleme pidanud sulgema poode ja muuseumi. Mingit piletimüüki ei toimu. Oleme kõikidele fännidele maksnud piletiraha tagasi. 200 miljonit on väga suur löök,» jätkas ta. «Pandeemia mõju kestab kaks või kolm hooaega. Ei tasu arvata, et järgmiseks aastaks kõik taastub. Suured majandusgurud räägivad isegi neljast aastast, aga ma arvan, et jalgpall taastub kiiremini.»

Presidendi sõnul oleks naiivne arvata, justkui nii suurt klubi nagu Barcelona, koroonakriis ei mõjuta. «Kui keegi tõesti nii arvab, siis nad eksivad. See avaldab Euroopa suurklubidele tõsist kahju ja Barca on võistkond, kes teenib kõige rohkem raha. Seetõttu oleme ka suurim kannataja,» sõnas ta ning ilmestas olukorda ka numbritega. 

«Meie prognoos nägi ette, et teenime tänavu 1,1 miljardit eurot, kuid koroona tõttu on reaalne tulu 30 protsenti väiksem.»

Küll kinnitas Bartomeu, et klubi pole oma positsiooni vutimaailma tipus ära andmas: ei mänguliselt ega majanduslikult. «Vaatamata kahjudele oleme jätkuvalt turuliidrid. Klubi võlg ei ole väga kõrge,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles