Valentino Rossi lõpetas üle aasta kestnud poodiumipõua

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rõõmus Valentino Rossi.
Rõõmus Valentino Rossi. Foto: ROMAN RIOS/EPA/Scanpix

Seitsmekordne maailmameister Valentino Rossi kihutab jätkuvalt kõige kõrgemal tasemel. Andaluusia Moto GP etapil ületas 41-aastane itallane finišijoone kolmandana, uuendades niimoodi enda nimele kuulunud rekordit. 

Nimelt on italllane Moto GP sarjas poodiumile kihutanud nüüd 199 puhul, mis on ülekaalukalt parim näitaja. Itaallasele järnevad Jorge Lorenzo (114) ja Dani Pedrosa (112), kellest kumbki pole enam aga aktiivne sõitja. Praegustest meestest on Rossile kõige lähemal kuuekordne ilmatšempion Marc Marquez (95).

Ühtlasi lõpetas Rossi täna üle aasta kestnud pjedestaalipõua. Viimati lõpetas itallane võistlussõidu esikolmmikus eelmise aasta aprillis, kui oli Austinis teine. Vahepeal möödus 17 etappi, kus Rossil poodiumile aga asja polnud. 

«Mul on väga hea meel taas poodiumil olla. See pole küll võrreldav võiduga, kuid on väga sarnane,» sõnas mees pärast sõitu. 

Andaluusia GP-l tundis võidurõõmu Fabio Quartrato (Yamaha), kes oli nobedaim teist etappi järjest. Prantslase ja Rossi vahele mahtus veel hispaanlane Maverick Vinales (Yamaha). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles