Premier League'is said selgeks Meistrite liigasse pääsejad ning esiliigasse kukkujad

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Manchester Unitedi mängumehed rõõmustamas Bruno Fernandese tabamuse üle.
Manchester Unitedi mängumehed rõõmustamas Bruno Fernandese tabamuse üle. Foto: OLI SCARFF/AFP/Scanpix

Kuigi Inglismaa jalgpalli tänavune tšempion sai selgeks juba mõnda aega tagasi, oli Premier League'i viimases voorus mängus nii mõndagi. Kõige põletavam küsimus oli: kes on need kaks, kes lunastavad Liverpooli ja Manchester City kõrval koha Meistrite liigas. 

Soovijaid oli kolm: Londoni Chelsea, kes läks viimases voorus vastamisi Wolverhampton Wanderersiga ning Leicester ja Manchester United, kes madistasid omavahel. 

Rebaste ja Punaste Kuradite – nõnda Leicesterit ja Unitedit vastavalt kutsutakse – duellis sai määravaks lõpuks Bruno Fernandesi 71. minuti penalti, mis külalised 1:0 juhtima viis. Päris lõpus eel, kui Leicester oli pärast Jonny Evansi eemaldamist kümnekesi jäänud, raputas nelja aasta taguste tšempionite haavale soola veel Jesse Lingaard, kes kasutas ära Rebaste puuriluku Kasper Schmeicheli eksimuse ning nahkkera tühja võrku lükkas. 

See tähendab, et Ole Gunnar Solskjäri hoolealused lõpetasid Inglismaa kõrgliiga kolmandal kohal. Viimasena pääses Meistrite liigasse Chelsea, kes oli viimases voorus 2:0 üle Wolvesist. 

Euroopa liigas pallivad järgmisel aastal Leicester, Tottenham ja Wolves. Inglismaa kõrgliigaga peavad lisaks varem alla langenud Norwichile hüvasti jätma Watford ja Bournemouth. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Premier League'i viimase vooru tulemused

Arsenal – Watford 3:2

Burnley – Brighton 1:2

Chelsea – Wolves 2:0

Crystal Palace – Tottenham Hotspur 1:1

Everton – Bournemouth 1:3

Leicester – Manchester United 0:2

Manchester City – Norwich City 5:0

Newcastle United – Liverpool 1:3

Southampton – Sheffield United 3:1

West Ham United – Aston Villa 1:1

Premier League'i tänavuse hooaja parima väravaküti ehk kuldse jalgpallisaapa viib koju Jamie Vardy (Leicester). Inglane jõudis vutiaasta jooksul väravavõrku sahistada 23 puhul, talle järgnesid Arsenali ründaja Pierre-Emerich Aubameyang (22) ning Southamptoni mängumees Danny Ings (22). 

Enne viimast vooru oli ka võimalus, et Kevin de Bruyne (Manchester City) haarab enda nimele Inglismaa kõrgliiga väravasöötude rekordi. Seda küll ei juhtunud, kuid Manchester City 5:0 võidumängus ühele väravale eeltöö teinud belglane tõusis selles arvestuses siiski tippmarki jagama. Nimelt on nii de Bruyne kui ka Thierry Henry (hooajal 2002-03) suutnud ühe vutiaastaga kirja saanud 20 väravasöötu. 

Parimale väravavahile mõeldud kuldse kinda saab tänavu endale City puurilukk Ederson, kes suutis enda seljataguse puutumatuna hoida 16 mängus. Kõigest ühe matšiga jäi talle alla Burnley kollkipper Nick Pope.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles