Kaptenina karika pea kohale tõstnud Vene: iga võit aitab meid kõvasti edasi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Siim-Sander Vene tüüris kaptenina Eesti koondise Balti keti karikaturniiri võitjaks.
Siim-Sander Vene tüüris kaptenina Eesti koondise Balti keti karikaturniiri võitjaks. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti korvpallikoondis alistas Balti keti karikaturniiri viimases matšis 84:67 Läti ning krooniti teenitult võitjaks. Rahvusesinduse kaptenina tõstis Saku suurhallis trofee pea kohale Siim-Sander Vene, kes tõi täna ka 15 punkti.

«Turniirivõit on ikka tore asi ja hea. Nagu üleeile ütlesin, et sellele noorele võistkonnale on iga võit hea samm edasi ja aitab meile kõvasti kaasa,» sõnas ääremängija ETV spordisaates

Eesti koondis alustas kohtumist võimsalt, võites avaveerandi 24:9, kuid teisel veerandajal tabas Jukka Toijala hoolealuseid väike mõõn ning poolajaks olid edu sulanud kõigest kuue silma peale (36:30). Millest selline äravajumine?

«Me ei pannud eemalt ära,» leidis Vene. «Lootsime liiga kiiresti ära teha selle mängu. Teisel veerandajal panime kolmeseid kümnest ühe äkki. Viskasime natukene liiga palju joone tagant peale ja andsime sellega neile rünnakul vabaduse. Ise andsime asjad käest, aga kokkuvõttes oli okei, sest kontrollisime üldiselt mängutempot. Väga käest ära ei lasknud: tegime paar kiiret otsust lithsalt, mis polnud päris õiged.»

Kui Eesti eest tegi sel turniiril oma debüüdi Siim-Markus Post, siis lätlaste leeris oli koguni kaheksa debütanti. See Vene silmis võidu väärtust kuidagi ei vähenda. «Mina ei otsusta, mida nemad teevad ja kuidas mänginvad. Meie teeme oma asja ja proovime omad asjad paika saada: Post sekkus täna hästi ja tegi hea mängu,» kiitis kapten värsket debütanti, kes kostitas lätlasi täna viie punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles