Jukka Toijala: oli väga häid, aga kohutavaid hetki – me alles õpime

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Eesti - Läti korvpall
Eesti - Läti korvpall Foto: Mihkel Maripuu

Eesti korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala tunnistas pärast võitu Läti üle, et esitus oli kaugel ideaalsest, ent mängijate tööeetika väärib kiitust. 

«Tänane esitus meenutas juba rohkem hooajaeelset mängu. Vaheldusid tõusud ja mõõnad, sõitsime nagu Ameerika mägedel,» arutles soomlasest juhendaja. «Oli väga häid, aga kohutavaid hetki.»

Kuigi reeglina on mängijatel viskamiseks üsna vabad käed, siis täna mindi kohati liiale. Matši lõpuks prooviti kolmeseid koguni 33 korral, lähiviskeid sooritati 37. Tasakaal väga paigast polegi, ent paljud üritused oli kiirustatud. 

«Täna polnud viskevalik eriti hea, olime sageli liialt rutakad ja metsikud. Kaitses võtsime kohati liialt suuri riske ja lõikasime näppu. Distsipliin polnud 40 minutit päris paigas, kuid õnneks oli tegemist kontrollmänguga. Saime hea õppematerjali, et asjad ei lähe alati plaanipäraselt,» selgitas peatreener. 

Võrreldes reedese matšiga oli täna vastas oluliselt nõrgem tiim. Kas emotsionaalne võit tugeva Leedu üle mõjutas ka kuidagi mängijate motivatsiooni?

«Tööeetika oli endiselt paigas. Olime aktiivsed ja agressiivsed. Aga võib-olla kuskil alateadvuses polnud keskendumine päris 100 protsenti,» vastas Toijala. «Tuleb meeles pidada, et meil on noor võistkond. Me alles õpime, kuidas stabiilselt hästi esineda.»

Kuidas jäi pealik rahule debütandi Siim-Markus Postiga? «Meil on palju noori andekaid mehi. Kerr [Kriisa] mängis koondises kolmandat, Siim esimest korda, alla kümne matši on teinud ka Henri [Drell]. Nad näitasid talendikust, ent nad vajavad tugevates mängudes veel kõvasti karastust,» märkis peatreener. 

Korvpallikoondis peab tuleva nädala keskel Soomes kaks sõprusmängus sealse rahvusesindusega. Üle lahe sõidab 14 pallurit, kuid Toijala veel koosseisu ei avaldanud. Üks eemalejääja on Janari Jõesaar, kes lendab Hispaaniasse koduklubi Manresa juurde.

Küll aga lubas loots, et Soomes saab võimaluse nii debütant Mikk Jurkatamm kui ka Balti keti turniiri kõrvalt vaadanud Mihkel Kirves. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles