Salumets meenutas, kuidas Žalgirisse distsipliini tõi: nad teadsid, et olen karates raskekaalu meister (2)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Jaak Salumets.
Jaak Salumets. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Hooajal 1993/1994 Kaunase Žalgirist juhendanud Jaak Salumets rääkis Leedu meediale, et tema esimene ülesanne meeskonna juures oli distsipliini juurutamine.

Žalgiris tegi Salumetsale pakkumise 1993. aasta EMi ajal, mille Eesti lõpetas tema juhendamisel kuuendana. Kuigi Žalgiris oli suurklubi, polnud asjad seal teps mitte korras.

«Kui Kaunasesse saabusin, oli mulle jäetud vaid eelmise meeskonna luukere. Esmalt pidin neile tutvustama distsipliini. Gintaras Einikis ja Arūnas Visockas hakkasid jooma ja olid kaks nädalat väljas. Selliseid asju juhtus. Visockast oli raske meeskonda tagasi tuua, sest ta kartis treeningutele tulla. Alkoholiprobleemi tõttu oli ta vaimselt nõrk. Hiljem tegi ta kõvasti tööd. Kui mehed mängisid, mängisid nad hästi. Eriti play-offides,» ütles Salumets portaalile 15min.lt.

Einikisega pidas Salumets maha tõsise jutuajamise. «Ta oli just kellelegi vastu lõugu andnud ja tal oli politseiga jamasid. Tegime omavahel kokkuleppe, et kui ta veel midagi sellist teeb, murran ta kaela ära, sest tema pärast kannatab kogu meeskond. Nad teadsid, et olen karates raskekaalu Eesti meister. See jutt tasus ära ja mul polnud hooaja lõpuni temaga probleeme,» rääkis eestlane.

Lisaks avaldas Salumets arvamust praeguse Kaunase Žalgirise meeskonna kohta. Teatavasti lahkus peatreener Šarūnas Jasikevičius Barcelonasse ning senine meeskond saab hoopis uue näo. «Huvitav, mis nüüd saama hakkab. Olen alati öelnud, et asjadel on algus, tipp-punkt ja langus. Jasikevičius pigistas meeskonnast maksimumi välja. Ta tegi imelist tööd ja meeldis mulle. Aga nüüd on vaja vahetust,» ütles ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles