PM HELSINGIS Korvpallikoondise peatreener: sellisele mängule pole õigustust (1)

Jarmo Jagomägi, Helsingi
Copy
Jukka Toijala.
Jukka Toijala. Foto: Sander Ilvest

Eesti korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala tunnistas pärast suurt kaotust Soomele, et kohtumine kaotati juba põhimõtteliselt enne avavilet. 

«Väga raske on mängijate pähe näha,» alustas soomlasest peatreener. «Me alustame rünnakul liikumist, aga ühtäkki ei tea mõned mehed, mida teha. Siin polnud midagi uut, aga äkki on kõik unustatud.»

Segadust oli platsil tõepoolest palju, nii rünnakul kui ka kaitses. «Keskendumine ja fookus polnud täna absoluutselt paigas. Meil on noor tiim, ka mina õpin neid alles tundma. Võib-olla pidanuks ma ohumärke varem märkama. Ilmselt pidanuks ma neid rohkem kaha jalaga maas hoidma,» arutles Toijala. 

Tõenäoliselt mõjutas pallureid nädalvahetusel peetud Balti keti karikaturniir. Ühest küljest saadi seal mentaalselt kaks väga võimast võitu, teisalt peeti täna kuue päeva jooksul juba kolmas matš. Mõned mehed oli väsinud nii vaimselt kui ka füüsiliselt. 

«Kui annad sellisele Soome võistkonnale natuke hingamisruumi, siis karistatakse see kohe ära,» märkis kümme aastat kodumaa koondise abitreenerina töötanud Toijala. «Meie apsudele järgnesid kolmesed ja 2+1 rünnakud. Nad mängisid hästi, tahtsid meist selgelt rohkem võita.»

Peatreener tõdeb, et sellest kaotusest tuleb teha õiged järeldused ja õppida. Raskete hetkede ületamisega selgub tiimi sisu.

«Aga meie tänasele esitusele pole õigustust. Olime halvad. Olen pettunud. Peame asjad videost üle vaatama. Mitmed mängijad tegid väga palju asju valesti,» resümeeris ta. 

Vigade paranduseks on võimalus juba homme: samad satsid kohtuvad Lohjal kell 19.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles