Debüütmängus koondise resultatiivseimaks tõusnud Jurkatamm: ma pole kunagi olnud põdeja

Jarmo Jagomägi, Helsingi
Copy
Mikk Jurkatamm.
Mikk Jurkatamm. Foto: Sander Ilvest

Eesti korvpallikoondise üks väheseid säravaid sähvatusi kaotusmängus Soome vastu oli debütandi Mikk Jurkatamme partii. Ta tõi veidi enam kui 18 minutiga tiimi parimana 14 silma. 

19-aastane tagamängija pääses platsile teise veerandaja keskel, kui meeskond oli juba 22-punktilises kaotusseisus. Polnud just kõige lihtsam koht, kus mängu sekkuda, ent Jurkatamm tegutses kohe algusest üsna enesekindlalt.

«Mul põdemist pole kunagi olnud. Kui saan, siis annan endast parima. Punktid punktideks, aga kaitses lasin ikka korraliku kala läbi. Homme proovin paremini,» sõnas Jurkatamm matši järel. «Aga oleks võidu saanud, olnuks [debüüt] kümme kümnest.»

Kui uus tulija võistkonna üks paremaid, siis tervikuna oli esitus kehv. Mis juhtus? «Me polnud mänguks valmis. Võib-olla oli paljudel mõtted teistes kohtades. Oli näha, et Soome noorte sats tahtis meist rohkem võita,» arutles Jurkatamm, kelle sõnutsi murti nad maha agressiivsusega.

«Ikka tatt oli küljes kogu aeg! Midagi lihtsalt ei saanud, tuli kogu aeg endas parim anda. Kiitus Soome satsile sellise tahtmise eest.»

Kuigi Jurkatamm Balti keti karikaturniiri ei mänginud, siis tunnistas ta, et sealne edu võis veidi uinutada: «Võib-olla küll. Võitsime tugevat Leedut ja lisaks Lätit. Võib-olla tulime natuke lõdvemalt mängida. Saime kõva õppetunni. Homme on võimalus vigu parandada.»

Tõsi, homme kohtub Eesti taas kell 19 Soomega, sel korral Lohjal. Jurkatamme kinnitas, et tiim masti maha ei lase, innustavaid sõnu ütles matši järel ka peatreener Jukka Toijala. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles