Graafik ja blogi ⟩ Hamilton finišeerus purunenud rehviga, kuid suutis ikkagi Briti GP võita!

Mercedese piloot Lewis Hamilton lonkis üle finišijoone ja võitis seitsmendat korda Briti GP. Foto: ANDREW BOYERS/AFP
Postimees Sport
Copy

Vormelikarussell on pärast lühikest pausi tagasi ja sel nädalavahetusel sõideti Suurbritannias Silverstone'i ringrajal hooaja neljas osavõislus. Uskumatu lõpu saanud võistluse võitis valitsev maailmameister Lewis Hamilton, kes pidi viimase ringi sõitma katkise rehviga.

Pööraselt lõppenud Briti GPl oma karjääri 87. võidu saanud Lewis Hamilton peab täna tänama ka rohkelt õnne. Valitseval maailmameistril purunes viimase ringi alguses vasak esimene rehv ning tal tuli sellega üle finišijoone veereda. 

Tema lähim konkurent Max Verstappen tegi liiga ennatlikult boksipeatuse, kuna arvas, et tal pole võimalik püüda Hamiltoni. Vahe kasvas britiga enamaks kui 40 sekundit, kuid finišis oli sellest alles ainult kuus. «Tõsi, sellest on küll kahju, kuid meil oli üldse nii palju õnne, et isegi teiseks suutsime tõusta. Keegi ei osanud arvata, et mõlemal Mercedese sõitjal rehv puruneb,» tõdes Verstappen.

Just Mercedese teisel sõitjal Valtteri Bottasel läkski kõige kehvemalt. Võistluse jooksul pidevalt vibratsiooni üle kurtnud soomlasel purunes rehv kaks ringi enne lõppu ja ta langes kindlana tundunud teiselt kohalt sootuks 11. positsioonile, mis ta punktideta jättis.

Sofascore graafik:

Foto: Sofascore.com

Magushapu nädalavahetus oli ka Racing Pointiga lühiajalise lepingu sõlminud Nico Hülkenbergi jaoks. Ootamatult tekkinud võimalus kustus juba enne starti, sest sakslase masin ei läinud lihtsalt käima. Nii jäigi tal Briti GP sõitmata.

Rajal nähti ka kahel korral turvaautot, sest ohtliku väljasõidu tegid nii Kevin Magnussen kui ka Daniil Kvyat. Mõlema sõitjaga on kõik korras ja ootavad juba tulevat nädalavahetust.

Lõplikut paremusjärjestust saab jälgida Postimehe interaktiivselt graafikult. Üldseisu ja kogu võistluse käiku saab lugeda blogist.

Kvalifikatsioon:

Kvalifikatsiooni valitsesid taaskord Mercedesed. Esikoha haaras kodumaal sõitev Lewis Hamilton ajaga 1.24,303. Teiseks jäi tema soomlasest meeskonnakaaslane Valtteri Bottas (+0,313) ja kolmandale kohale tuli Red Bulli sõitja Max Verstappen (+1,022). 

Tänavusel hooajal kesist kiirust näidanud Ferrarid jõudsid mõlemad kolmandase ringi, kus Charles Leclerc jäi neljandaks (+1,124) ja Sebastian Vettel kümnendaks (2,036).

Äreva momendi elas üle Hamilton, kes tegi teises kvalifaktsioonivoorus pirueti, aga pääses vaid ehmatusega ja tema nädalavahetust see ei mõjuta. Siiski lehvitati korraks punast lippu, sest palju kruusa oli rajale tulnud ja enne sessiooni jätkamist puhastati rada.

Kolmas vabatreening:

Kolmandal vabatreeningul näitasid parimat kiirust taaskord Mercedesed - Valtteri Bottas sõitis sessiooni kiireimaks ajaks 1.25,873, Lewis Hamilton kaotas soomlasele 0,138 sekundiga. Kolmandaks tuli Red Bulli esipiloot Max Verstappen.

Eile teise vabatreeningu üllatuslikult võitnud Racing Pointi sõitja Lance Stroll tüüris enda «roosa Mercedese» neljandaks (+0,703). Sergio Perezi positiivse koroonatesti tõttu tema ajutiseks tiimikaaslaseks saanud Nico Hülkenberg oli üheksas (+0,999).

Sel hooajal konkurentidest selgelt aeglasem Ferrari ei suutnud kõrgetele kohtadele sõita. Charles Leclerc jäi kuuendaks (+0,898) ja neljakordne maailmameister Sebastian Vettel tuli alles 14. ajaga (+1,378) üle finišijoone.

Teine vabatreening:

Reedese päeva teine treeningsessioon pakkus mõningase üllatuse, sest kiireimat aega näitas sedapuhku Lance Stroll, kes suutis Racing Pointi roolis sõita parimaks ajaks 1.27,274. Teise koha hõivas hooaega suhteliselt kesiselt alustanud Red Bulli teine sõitja Alexander Albon ja kolmandaks jäi Mercedesega kihutav soomlane Valtteri Bottas.

Teine vabatreening lõppes kollaste lippude saatel, kuna viimastel minutitel kaotas kiires parem kurvis masina üle kontrolli Williamsiga debüüthooaega tegev Nicholas Latifi. Veelgi õnnetumalt läks head kiirust näidanud Albonil, kes oma sõiduvahendiga rajapiiretesse sõitis ning katkestama pidi.

Esimene vabatreening:

Esimesel vabatreeningul näitas kiireimat aega Red Bulli piloot Max Verstappen ajaga 1.27,422. Talle järgnes Mercedesega kihutav valitsev maailmameister Lewis Hamilton ja kolmandaks tuli Racing Pointi sõitja Lance Stroll.

Sel nädalavahetusel üllatuslikult Strolli tiimikaaslaseks saanud Nico Hülkenberg jäi üheksandaks.

Äreva momendi elas üle Alfa Romeo sõitja Antonio Giovinazzi, kes tegi pirueti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles