Lõuna-Eesti rallil näeb tõelist maailmaklassi, rajale tulevad teiste seas Tänak ja Ogier (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kodune rallihooaeg algas täna Lääne-Virumaa teedel: Eesti meistrivõistluste esimese etapina sõidetakse Grossi Toidukaubad Viru Rally.
Kodune rallihooaeg algas täna Lääne-Virumaa teedel: Eesti meistrivõistluste esimese etapina sõidetakse Grossi Toidukaubad Viru Rally. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Kaks nädalat enne Rally Estoniat toimub 18. Lõuna-Eesti ralli, kus tulevad starti nii Hyundai kui ka Toyota rallimehed, kes tavapäraselt kihutavad ainult MM-sarjas.

See tähendab, et rajal näeb rallimaailma vägevamaid eesotsas valitseva maailmameistri Ott Tänakuga. Veel peaks Hyundai ridades sõitma tulema ka Thierry Neuville ning neile asuvad vastu Toyota Yarisega kihutavad Sebastien Ogier ja Elfyn Evans.

Kõik sõitjad peaksid olema rajal WRC-masinatega ning sellest saab tõeline viimane test enne hooaja taasalgamist. Hyundai rallimeeskonna pealik Andrea Adamo oli hetkel veel kõhklev, kas tõesti tulevad rajale nii Tänak kui ka Neuville, kuid töö selle nimel käib. 

«Praegusel hetkel usume, et saame rajale saata kaks autot, kuid see pole veel kindel. On äärmiselt oluline saada veidi võistlustunnetust enne hooaja taasalustamist. Üks asi on testisõite teha, kuid võistlusolukorras kogetakse hoopis midagi teist,» selgitas Adamo DirtFishi ralliportaalile.

Hyundai meestest on koroonapausi ajal ainsana kruusaralli kogemust saanud Ott Tänak, kes võistles Viru rallil. Teised on pidanud vähesema leppima, kuid sõidutunnetust saavad nii Tänak kui ka Neuville koguda sel nädalavahetusel toimuval Rally di Albal Itaalias.

Lõuna-Eesti ralli korraldaja Gabriel Müürsepp polnud Postimehe toimetusele kättesaadav, kuid hetkel võistlejate nimekirjas rallimaailma tähtesid ei leia.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles