PM LOHJAL ⟩ Tühjaks pigistatud Kerr Kriisa: tunnen end nagu 50-aastane, kõik kohad valutavad

Jarmo Jagomägi, Helsingi
Copy
Kerr Kriisa matšis Soome vastu.
Kerr Kriisa matšis Soome vastu. Foto: Sander Ilvest

Eesti korvpallikoondise tagaliini liider Kerr Kriisa tunnistas pärast kaotust Soomele, et seitsme päeva jooksul peetud neli matši võisid olla veidi liiast. 

«Ma ei teagi [mis puudu jäi], tulime tegelikult hästi järgi ja leidsime lõpu poole rütmi. Aga siis lasime jälle kaks kiirest kolmest panna ja tekkis nõme kümnene vahe. Enam-vähem terve mäng nii oligi, väga lähedale ei saanudki,» võttis Kriisa kaheksapunktilise kaotuse kokku. «Tulid pahad mõõnad ja pidime kogu aeg taga ajama.»

Täna 29 minutiga meeskonna parimana 14 punkti visanud mängujuht tõdes, et soomlased said ka oluliselt rohkem lihtsaid korve, suuresti meie kingitustest. Eestlased pidid aga iga punkti eest kõvastu võitlema. 

Põhjanaabrite tiim sarnaneb paljuski Eestile: nooruslik ja võitluslik. «Nad on isegi meist agressiivsemad,» märkis Kriisa. «Päris huvitav meeskond.»

19-aastane Kriisa oli viimases neljas mängus selgelt põhimängujuht ning sai korralikult koormust. Emotsionaalsed võidud Leedu ja Läti üle jätsid jälje nii vaimselt kui ka füüsiliselt, Soome jaoks enam palju püssirohtu ei jagunud.

«Eesmärk oli terveks jääda,» tõdes mängu lõpus veidi kubemepiirkonda venitanud Kriisa. «Enne turniiri olid teatud ohumärgid, tegelikult oli esimesest turniirist päris suur väsimus. 50-aastase tunne on praegu, kõik kohad valutavad, nagu oleks vanainimene.»

Ta lisas: «Tallinna turniir tõmbas igas mõttes tühjaks. Ehk olnuks parem, kui me poleks siia tulnud, aga otsus oli tehtud. Võib-olla panime sellega natuke pange.»

Kuigi Kriisal on USA viisa olemas, siis pole selge, kas ja millal ta Arizona ülikooli juurde saab lennata. Koroonaviiruse pandeemia tõttu on sealmail keeruline olukord. Pallur ei välista, et ta alustab hooaega mõne Eesti klubi juures. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles