Blogi ja galerii ⟩ Tänak lõpetas esimese asfaldiralli Hyundai roolis teisena, võitis tiimikaaslane Neuville (5)

Postimees Sport
Copy

Valitsevad autoralli maailmameistrid Ott Tänak ja Martin Järveoja teenisid Alba rallil Põhja-Itaalias teise koha. Kindla võidu võttis MM-sarja kolmas mees Thierry Neuville, kes võitis üheksast kiiruskatsest kaheksa. Kolmas oli noor Prantsusmaa tulevikulootus Pierre-Louis Loubet. Kõik esikolmikus lõpetanud sõitjad kuuluvad Hyundai meeskonda. Postimees on Itaalias kohapeal ning toob teieni kõik olulisemad uudised.

Enne rallit:

Valitsev autoralli maailmameister Ott Tänak sõnas reede õhtul, et ta ei lähe ralli Albal otseselt võidu peale kihutama, kuivõrd Itaalia asfaltteedel MM-punkte ei jagata ning tema põhifookus on ikkagi WRC-sarjal.

«Siinne eesmärk on ikkagi sõita ja kilomeetreid koguda. See on see, miks me siin oleme,» ei salanud saarlane, et põhieesmärk on Hyundaid eesootavateks asfaldikihutamisteks (Saksamaa, Jaapan ning ilmselt ka Belgia – K. M. E.) endale käepärasemaks seadistada.

Seetõttu on eestlase jaoks ka meeltmööda asjaolu, et Itaalias sõidetakse ainult kolme kiiruskatset, mida läbitakse kolmel puhul, kuna see võimaldab esmalt muudatused sisse viia ja siis näha, kas need ka töötavad.

«Ma pole selles piirkonnas varem sõitnud, aga siinsed teed tunduvad viisakad. Ehk kogemusi ja tehnilisi teadmisi võiks siin koguneda küll. Kuna tänavu päris õiget asfaldirallit veel sõitnud polegi, siis kõigepealt ongi vaja lihtsalt üldiselt kilomeetreid koguda.»

Ka Neuville'i põhirõhk läheb testimisele, kuid belglane lubas rajal siiski mehe eest väljas olla. «Muidugi läheb siin võidusõiduks. Samuti saame üksteisega vahetada informatsiooni, milline seadistus töötab paremini antud oludes. Seega läheb suureks testimiseks ja saame nautida Tänakuga üksteisega võistlemist,» kostis Neuville.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles