Noor motosportlane tegi Soomes rajarekordi

Postimees Sport
Copy
Hugo-Brent Freimann.
Hugo-Brent Freimann. Foto: Helen Urbanik

Hugo-Brent Freimann (Yamaha, Vihur Motosport) sõitis täna Soomes Alastaros toimunud motoringraja Eesti meistrivõistluste teisel etapil välja rajarekordi 01.26,538.

Freimann, kes tuli möödunud aastal Eesti meistriks klassis MiniGP, sõidab tänavu suuremas võistlusklassis Supersport 300. Kahe nädala eest Pärnus auto24ringil toimunud sarja avaetapil ta kukkus treeningul, sai põrutuse ega pääsenudki võistlusstarti.

Tänaseks on noormees aga paranenud ning andis Soome meistrivõistluste etapi raames toimuval võistlusel põhjanaabritest konkurentidele kõva lahingu. Freimann sõitis kvalifikatsioonis välja kiireima aja 01.27,223, kuid võistlussõitu asusid juhtima Rasmus Nurmi (Yamaha) ja Arttu Martikainen (Kawasaki). Vaatamata Freimanni pingutusele ja oma klassi rajarekordile ei suutnud ta konkurente kinni püüda ning tal tuli täna leppida kolmanda kohaga.

Eestlastest oli Silvester Sarapik (Yamaha) samas klassis neljas, Selyn Kazakova (KTM) kuues ja Andre Köster (KTM, kõik kolm Vihur Motosport) üheksas.

Külgvankrite klassis oli ainsa Eesti ekipaažina võistlustules Eero Pärm/Lauri Lipstok (Pärm Racing Team), kes võistlussõitu läksid kolmandalt stardikohalt. Väga pinev rebimine käis liidrikohale Timo Kallio/Jere Nuppola ja Tero Mannineni/Joni Mannineni ning kolmandale kohale eestlaste ja Markku Artiola/Peetu Paavilaineni vahel. Ühes kurvis tekkinud saginas ei saanud Lipstok enam korvist kinni ja juht jätkas võistlust ilma kaassõitjata. Pärast võistlust rääkis Pärm, et ei saanud korvipoisi kadumisest alguses ise arugi, alles peale finišikohtuniku ja Artiola märguandeid märkas ta Lipstoki puudumist. Võistlus tuli tal kahjuks katkestada, kuid homme läheb ekipaaž revanšši võtma. Sõidu võitsid isa ja poeg Manninenid Kallio/Nupola ja Artiola/Paavilaineni ees.

Klassis MiniGP jäi soomlaste Luukas Klemetti ja Elias Matikaineni järel kolmandaks Maria Saluste (Suzuki Team Estonia), kes avaetapil konkurente ülekaalukalt edestas. Veidi kardirada meenutav Alastaro tütarlapsele väga ei istu, eriti üks tagumistest kurvidest, kus konkurendid tema nõrkust möödasõiduks ka ära kasutasid.

Eestlastest oli selles klassis neljas Karro Robert Jäärats ja kaheksas Uku Kandelin (mõlemad Vihur Motosport).

Klassis C-1200 edestas Arvo Alehodžin (Honda) Tarvo Kallast (Ducati). Klassis C-600 oli ainus osaleja Ingvar Mägi (Honda, kõik kolm Vihur Motosport).

Homme, pühapäeval, jätkub Soome ja Eesti meistrivõistluste ühisetapp Alastaros kell 10 Superstock 600 klassi kvalifikatsiooniga, homne esimene võistlussõit on kell 11 MiniGP klassile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles