Kehakultuur ⟩ Korvpallikoondise abitreener: seda pole ilus öelda, aga meile tuli koroona kasuks

Copy
Eesti korvpallikoondis kogus sel suvel neljast mängust kaks võitu – säru tehti Leedule ja Lätile, mõlemal korral jäädi alla Soomele.
Eesti korvpallikoondis kogus sel suvel neljast mängust kaks võitu – säru tehti Leedule ja Lätile, mõlemal korral jäädi alla Soomele. Foto: Sander Ilvest

Postimehe spordisaade «Kehakultuur» keskendus taas korvpallile. Ajakirjanikel Henry Läänel ja Jarmo Jagomägil aitas koondisesuve kokku võtta rahvusesinduse abitreener Heiko Rannula.

Eesti pidas suvel neli maavõistlust, millest võideti täpselt pooled. Kodusel Balti keti karikaturniiril tehti selg prügiseks nii Leedul kui ka Lätil, kuid pärast tretti üle lahe jäädi kahel korral alla Soomele.

Vaat et kõik meie paremad mängijad käisid suve jooksul läbi ka mai lõpus uksed lahti teinud korvpallikodust, kus keskenduti individuaalsete oskuste arendamisele, kuid enne juuli lõpus toimunud Balti keti turniiri tehti ka mõned meeskonnatrennid.

«Rääkisime omavahel treeneritega, et sellist suve enam arvatavasti ei tule,» ütleb Rannula. «Oleks väga kihvt, kui see juhtuks iga suvi, et nii mehed kui ka noored on koos.» Tavaliselt mööduvad aasta kõige kuumemad kuud näiteks noorte jaoks erinevate turniiride tähe all, kuid koroonakriisi tõttu jäeti need tänavu ära.

Korvpallikodus rassisid meie praeguse ja järgmise põlvkonna pallurid, kes olid pidevalt koondise treenerite silma all. «Mis seal salata, meile tuli koroona kasuks. Seda pole ilus öelda, aga tänu sellele saime sisuliselt kõik mängijad kokku. Mõned vanemad pallurid liitusid hiljem, aga mingi hetk oli kodus koos päris suur punt,» märgib Rannula.

Lisaks korvpallikodule rääkisime muu hulgas kohtumistest Leedu, Läti ja Soomega ning mõne konkreetse palluri esitustest. Mõistagi ei unustanud me ära ka Pärnu Sadama tegemisi, keda juhendab just Rannula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles