Itaalias võidutsenud Torn ja Pannas teevad Rally Estoniaks viimase ettevalmistuse Lätis

Karl-Joosep Küngas
Copy
Võidukad Ken Torn (vasakul) ja Kauri Pannas
Võidukad Ken Torn (vasakul) ja Kauri Pannas Foto: Twitter @FIAERC

Juuli viimasel nädalavahetusel Itallias Rally di Romal Euroopa meistrivõistluste avaetapil võidu noppinud Ken Torn ja Kauri Pannas osalevad ka sarja teisel osavõistlusel Lätis, kus valmistutakse Eesti MM-ralliks.

«Rooma võimaluse kasutasime ideaalselt ära, saime kõik võimalikud kilomeetrid asfaldilt kätte ning kindlasti lisandus uusi teadmisi asfaldil sõidu kohta. Liepaja on ettevalmistav sõit ralli Estoniaks,» sõnas Torn. 

«Rooma ralli jääb mulle päris pikaks ajaks meelde. Konkurendiga oli meil väga põnev heitlus, mis kestis kuni viimaste meetriteni. Samuti saime palju uusi kogemusi asfaldil, mida tuleviku kaasa võtta,» võttis Pannas kokku positiivse Itaalia nädalavahetuse. 

Euroopa meistrivõistluste võistluskalendrisse kuuluv Liepaja ERC-etapp sõidetakse 14.-16. augustil, millest eestlastel on möödunud aastast positiivsed mälestused. Torn ja Pannas alustasid mullu võistlust kohe heas tempos ning avapäeval võideti viiest katsest kaks.  

Teisel võistluspäeval ootas ERC Junior võistlejaid ees kaheksa kiiruskatset, millest pooled võitsid Torn – Pannas. Võistluse kokkuvõttes edestasid eestlased lähimaid jälitajaid 29,4 sekundiga. See oli neile karjääri esimeseks ERC Junior etapivõiduks.

Tänavu stardivad lõunanaabrite korraldatavale rallile oma võistlusklassi liidritena. Avaetapil kogusid eestased kokku 40 punkti. Nende edu teist kohta hoidvate hispaanlaste Josep Bassas Mas - Axel Coronado Jiménez ees on 9 punkti. Liepāja rallil on eestlastele konkurentsi pakkumas 9 võistluspaari.

Eestlastele saab Lätis sõidetav ralli olema viimaseks ettevalmistuseks 4.-6.septembrini sõidetavaks Rally Estoniaks, kus osaletakse JWRC MM-arvestuses. «Liepāja etapi valisime selleks, et see on ERC etapp ja meil on hetkel head punktid ees. Samuti on seal põnevad ja kiired teed, mis peaksid andma hea tunde kilomeetrid Rally Estoniaks. Oleme seal ainult ühe korra käinud. Kõik uus ja võõras annab tavaliselt palju uusi teadmisi juurde,» tunnistas Pannas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles