341 km pikkune teatejooks – vinge väljakutse, mis ei murra konti

Henry Lääne
, reporter
Copy
Teatejooks Munamäe tipust Pirita Topini pakub palju rõõmu!
Teatejooks Munamäe tipust Pirita Topini pakub palju rõõmu! Foto: Postimees

50 tiimi ja sajad osalejad võtavad nädalavahetusel ette 341 km pikkuse teatejooksu Munamäe tipust Pirita Topini.

Tegemist on juba neljandat korda toimuva Nike poolt korraldatava teatejooksuga «Tipust Topini» ehk Munamäelt mereni, kus võistkonnad läbivad järjest joostes 341 km, vahendab pressiteade.

Jooks algab laupäeva hommikul Suure-Munamäe jalamilt ja viib jooksjad läbi Rõuge, Otepää, Elva, Tartu, Palamuse, Jõgeva, Rakke, Väike-Maarja, Porkuni, Tapa, Jäneda, Kõrvemaa ja Kehra ning pühapäeva pärastlõunaks jõutakse finišisse Pirital.

Teist korda startiv Sandra Raju kirjeldab Tipust Topini jooksul osalemist nii: «Kui ma esimesele korrale järele mõtlen, siis mäletan, kui raske see kohati oli, aga kuna mu tiim ja muud pisikesed võidud iseenda üle olid nii palju suurema kaaluga, siis seda raskust enam ei karda.

Pigem võtad seda kui väga vinget väljakutset – miskit, mida elu lõpuni meenutada, et «täitsa lõpp, ma tegin sellise asja kunagi ära.» Pluss – ma pole kunagi alustanud jooksu kell 4 öösel minu jaoks tundmatus Eestimaa kohas. Sa stardid ja kõik su ümber on pime ning jooksu keskel hakkab tasakesi päike tõusma – näed, kuidas karjamaa on udu käes ja kuidas päike hakkab vaikselt soojendama su põske ning naeratus kisub näole. Vot see on mega tunne!»

Teatejooksul osalevad kümneliikmelised võistkonnad ning iga jooksja jookseb rajal kolm korda. Üksiku etapi pikkus jääb 8–15 km vahele ja ühe jooksja poolt läbitud kogudistants on 25–40 km. Võistkonnad on pidevalt liikumises ja jooksja võistkonnakaaslased sõidavad autoga järgmisse punkti, kus toimuvad vahetused. Tegemist pole võistlusega ning peamiseks eesmärgiks on innustada inimesi liikuma ja külastada joostes Eesti kaunimaid paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles