Eesti klubid olid Schenker Liigas võidukad

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere GT meeskonna mängijad (vasakult) Ilmar Mõtus ja Virko Vantsi.
Rakvere GT meeskonna mängijad (vasakult) Ilmar Mõtus ja Virko Vantsi. Foto: Arvet Mägi

Võrkpalli Schenker Liigas said Läti klubide vastu võidurõõmu maitsta nii Rakvere kui ka TTÜ. Edukas oli ka Tartu Pere Leib, kes alistas koduse konkurendi Võru.

Eriti magusa võidu sai kodusaalis Rakvere Grossi Toidukaubad, kes murdis geimidega 3:2 maha mullu liigas kolmanda koha saanud Ozolnieki Poliursi. Tänavu tabelis neljandat kohta hoidva Läti klubi vastu võideti avageim üllatavalt ülekaalukalt 25:18.

Kaks järgmist tasavägist geimi keerasid aga külalised enda kasuks 25:23 ja 25:21. Ülipõnev neljas geim õnnestus Rakverel siiski 27:25 endale kallutada ja mänguseis viigistada. Sama pingeline oli ka otsustav viies geim, kuid seegi tuli viimaks Rakverele 15:13.

Rakvere parim oli üliheas hoos olnud nurgaründaja Virko Vantsi, kes tõi 23 punkti. Ilmar Mõtus ja Harri Palmar lisasid mõlemad 16 punkti.

Võõrsil oli võidukas TTÜ, kes pärast 22:25 kaotatud avageimi andis järgmises kolmes Daugavpilsile vaid 15, 17 ja 19 punkti. Võiduga kindlustasid pealinlased tabelis kolmandat kohta.

Koduses vastasseisus sai Tartu Pere Leib tasavägise avageimi järel kindlalt 3:0 (25, 10, 20) jagu Võru VK-st. Tartlaste parim oli 19 punkti toonud Martti Juhkami. Võru langes tänaste mängude järel tabelis viimaseks, kindel liider on ainus kaotuseta meeskond Tallinna Selver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles