Rain Veideman mängib uuel hooajal Saksamaa esiliigas, klubi juhendab nimekas peatreener

Postimees Sport
Copy
Rain Veideman
Rain Veideman Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eesti korvpallikoondise läänevirulasest tagamängija Rain Veideman võtab uueks hooajaks suuna Saksamaale, kus hakkab pallima nimeka treeneri Dirk Bauermanni käe all.

Äsja Saksamaa esiliiga (Pro A) klubiga Rostock Seawolves lepingu allkirjastanud Veidemani sõnul pole ta uue tööandjaga väga põhjalikku tutvust veel teha jõudnud, ent usaldust tiimi vastu tõstis korvpalluri silmis just kogenud 62-aastase Bauermanni nimi.

Samast hooajast Rostocki tüüri juurde asunud ja treenerina üheksa korda Saksamaa meistriks tulnud Bauermann juhendas mullu eurosarjas FIBA Europe Cup edukalt kaasa teinud Türgi klubi Pinar Karsiyaka. Enne seda oli ta peatreenerina ametis Hiina korvpalliliiga klubis Sichuan Blue Whales.

Mees, kelle käe all mängis selle sajandi alguses eestlastest klubikorvpalli veel Gert Kullamäe, on olnud samuti Saksamaa, Poola ja Iraani koondise peatreener. Selle aasta veebruarist juhendab ta aga Tuneesia rahvusmeeskonda.

Rostock Seawolves paiknes enne koroonapausi Saksamaa esiliiga meistrivõistlustel 17 meeskonna hulgas 12. kohal. «Meeskonnal on ka kindel tahtmine üles [meistrisarja] saada,» märkis Rain Veideman.

Refereeritud artikli täispikka versiooni loe Virumaa Teatajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles