Venemaa president Vladimir Putin õnnitles tähtsalt päeval spordirahvast (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Alexei Druzhinin/Kremlin Pool/ZUMAPRESS.com

Venemaal tähistatakse täna üleriigilist spordipäeva ja sestap otsustas president Putin tunnustada sporditegelasi, kes aitavad populariseerida tervislikke eluviise ja sportimist.

Putin õnnitles kõiki sportlasi, spordivaldkonna õppejõude ja teisi sellel alal töötavaid inimesi nende tähtpäeva puhul. Kui Venemaal tähistatakse sellist päeva täna, 8. augustil, siis näiteks USAs meenutatakse sportlasi 6. aprillil.

«Täna anname au inimestele, kes tegelevad sportimise või selle edendamisega. Need inimesed kannavad enda sees missiooni, tutvustamaks rahvale ja eriti noortele sportimise vajalikkust,» ütles Putin. «Tervislik ja aktiivne eluviis on kõige aluseks. Tänane päev kuulub kõigile, kes naudivad spordi tegemist ja ka sellele kaasaelamist.»

Vladimir Putin on ka ise keskmisest suurem spordisõber. Teda on nähtud edendamas isiklikult nii suusatamist, sulgpalli, rattasõitu ning üldisi tervislikke eluviise.

Võitluskunste armastav 67-aastane Venemaa riigipea alustas sambo treeningutega juba 14-aastaselt. 2012. aastal teenis ta judos ka kaheksanda taseme musta vöö. Sellist staatust pole ühelgi teisel venelasel.

Samuti pole temast mööda läinud meeskonna võistlusalad. Ta on tulihingeline jalgpalli poolehoidja ja tema lemmik klubiks märgitakse Peterburi Zeniiti. Lisaks pole talle võõras ka jäähoki, kus ta Venemaa koondise treeningutel osalenud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles