Endine meister loobus USA lahtistel osalemast

Karl-Joosep Küngas
Copy
Šveitslane Stan Wawrinka võitis USA tennise lahtised meistrivõistlused aastal 2016.
Šveitslane Stan Wawrinka võitis USA tennise lahtised meistrivõistlused aastal 2016. Foto: Darron Cummings / AP/Scanpix

Endine USA lahtiste võitja Stan Wawrinka andis teada, et loobub tänavusest turniirist, kuna ei soovi koroonaviiruse tõttu Ühendriikidesse sõita.

31. augustil peaksid USA lahtised meistrivõistlused algama, kuid selle kohal on üha enam murepilveid. Osalemisest on loobunud naiste esireket Ashley Barty, hollandlanna Kiki Bertens ja venelanna Anastasija Pavljutšenkova. Meeste konkurentsist jääb kõrvale tiitlikaitsja Rafael Nadal.

Nüüd on sama otsuse teinud ka 2016. aasta tšempion Stan Wawrinka. «Ma ei soovi minna USAsse praeguses olukorras. New Yorgis valitseb täielik kaos. Edasine hooaeg on niigi keeruline ja see USAsse sõit teeb selle veelgi raskemaks. Kui Washingtoni turniir toimunuks, siis oleksin USA lahtistel osalenud,» sõnas Wawrinka Šveitsi meediale.

«Hetkel on veel suur segadus seoses karantiiniga ja see pole ainus probleem. Loodetavasti suudavad korraldajad kõik lahendada ja suurepärase turniiri korraldada.»

Wawrinka on üks vähestest, kes on Rafael Nadali, Roger Federeri ja Novak Djokovici kõrval mõne suure sämmi turniiri suutnud võita. Tema auhinnakapist võib leida 2014. aasta Austraalia lahtiste võidukarika, 2015. aasta Prantsusmaa võidutrofee ja juba varem nimetatud 2016. aasta USA lahtiste võit. ATP tuuril on ta võitnud 16 turniirivõitu ning praegu paikneb ta maailma edetabelis 17. positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles