Koroonaviirusest hoolimata toimub Moskvas Nurmagomedovi mälestusturniir

Karl-Joosep Küngas
Copy
Habib Nurmagomedovi isa ja treener Abdulmanap Nurmagomedovi auks korraldatakse mälestusturniir.
Habib Nurmagomedovi isa ja treener Abdulmanap Nurmagomedovi auks korraldatakse mälestusturniir. Foto: Valery Sharifulin/Valery Sharifulin/TASS

Juulis elavate seast lahkunud Abdulmanap Nurmagomedovi auks korraldatakse septembris mälestusturniir, kuigi Venemaal pole endiselt koroonaviiruse levikule piiri suudetud panna.

Turniiri korraldajaks saab Fight Nights Global, mida juhib venelane Kamil Hajiev. «Kogu võistlusega mälestatakse Abdulmanap Nurmagomedovit. See leiab aset 9. septembril Moskvas ning seal osalevad kahe organisatsiooni võistlejad. Põhivõitlusel lähevad vastamisi Dauren Jermekov ning Vladimir Minejev, kelle vahel jagatakse kaks meistrivööd,» selgitas Hajiev.

Kokku toimub 14 matši ning aukülalisena võtab sellest osa ka UFC kergkaalu maailmameister Habib Nurmagomedov, kes tuleb sellega mäletama oma treenerist isa. Tegelikult on säärase sündmuse toimumine Venemaal hetkel väga julge samm, sest endiselt vohab seal koroonaviirus suurel kiirusel. Viimaste andmetena nakatub seal enam kui 5000 inimest päevas.

Abdulmanap Nurmagomedov lahkus 3. juulil elavate seast ainult 57-aastaselt. Ta viidi koroonaviirusega juuni keskel haiglasse ning erinevate tervisemurede lisandumisel, ei tulnud vabavõitlustreener sellega enam toime. 

1962. aastal sündinud Nurmagomedov oli juba Nõukogude Liidus tunnustatud treener. Tema juhendamisel on Venemaa sportlased võitnud koguni 18 võitlusspordi maailmameistritiitlit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles