Nii Siim-Sander Vene kui ka Sander Raieste koduklubis avastati koroonaviirusesse nakatunuid

Karl-Joosep Küngas
Copy
Siim-Sander Vene
Siim-Sander Vene Foto: Mihkel Maripuu

Tasapisi peaks Hispaania kõrgliigas alustama meeskonnad treeningutega, kuid  nii Siim-Sander Vene kui ka Sander Raieste koduklubis esines väike tagasilöök. Nimelt avastati pärast meeskonnaliikmete testimist klubidest koroonaviirusesse nakatunuid.

Siim-Sander Vene koduklubis Fuenlabradas avastati viis juhtu ning kõik positiivse proovi andnud isikud olevat asümptomaatilised ja teiste kaitseks suunati nad kiiresti eneseisolatsiooni. Nüüd järgitakse järgmistes käikudes kõiki kehtestatud reegleid.

Veel pole täpselt teada, kas positiivse proovi andsid ainult mängijad või oli nende seas ka abipersonali kuuluvaid inimesi. Ka negatiivse proovi andnud inimestele anti juhised, kuidas edasi käituda, kuna ka nendel on oht sellese nakatuda. 

Ka tunamullu ühe kohtumise Fuenlabrada korvpalliklubi särgis mänginud Vene sõlmis nendega kaheaasta pikkuse lepingu juba enne suve. Pärast Eesti koondise esindamist jõudis Vene Hispaaniasse mõned päevad tagasi.

Mõni aeg hiljem tuli sarnane teade ka Sander Raieste koduklubist Baskoniast, kus teavitati, et üks esindusmeeskonna liige andis positiivse koroonaproovi. Kõik mängijad läbisid erinevad testimised reedel ja ükski inimene ei puutunud teise meeskonnakaaslasega kokku. 

Ainus nakatunu oli samuti asümptomaatiline ning ta viibib kodus eneseisolatsioonis. Tema tervisega on klubi teatel kõik korras. Mõne päeva pärast läheb ta veelkord tegema koroonatesti ning seejärel hinnatakse, millal ta saab ülejäänud meeskonnaga liituda.

Raieste sõlmis äsja valitseva Hispaania meistri Baskoniaga uue lepingu, mis hoiab lõppeb 2024. aasta suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles