Tagasi tippu pürgiv rattamaailma endine valitseja kaotas mainekal velotuuril parimatele peaaegu pool tundi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Chris Froome enne võidusõitu.
Chris Froome enne võidusõitu. Foto: GUILLAUME HORCAJUELO/EPA

Tour de France'i neljakordne meister Chris Froome pole oma paremate päevade tasemel, sest tunnustatud l'Aini velotuuril kaotas ta võidutsenud Primoz Roglicile enam kui 26 minutit. Sellise tulemusega on ohus ka Froome'i osalemine Prantsusmaa velotuuril.

L'Aini velotuur kuulub rattamaailma tugevaima meeskonna Team Ineose Prantsusmaa velotuuri ettevalmistusperioodi etappide hulka. Kolme võistluse tulemuste järgi selgitatakse Tour de France'ile sõitev meeskond ning selle liider on automaatselt üks suur favoriit.

Ineose parimana lõpetas l'Aini velotuuri teise kohaga Egan Bernal ning Froome ette platseerusid veel Andrey Amador (22.) ja Geraint Thomas (34.).

Õnneks on Froome'il veel võimalus oma aktsiaid kergitada, sest kolmest etapist olulisim sõidetakse 12. augustil. Selleks on Dauphine'i velotuur, kus peaksid osalema ka Eesti ratturid. 

Tour de France algab sel aastal veidi hiljem kui tavaliselt. Stardipauk antakse sellele Prantsusmaa lõunarannikul asuvast Nice'i linnast 29. augustil ning lõpufiniš on Pariisi tänavatel 20. septembril. 

Froome peab eelkõige viimasel ajal tegelema meeskonnakaaslaste aitamisega. Varem kindlalt tiimiliidriks olnud britt oli peamiseks veduriks just Bernalile, kes pidi täna võidu noppima. Just see, et tal pole enam nii palju võimalusi võitude eest heidelda, panigi Froome'i meeskonda vahetama. Uuel hooajal hakkab ta esindama Israel Start-Up Nationsi värve, kus sõidavad ka eestlased Norman Vahtra ja Mihkel Räim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles