Finaali kaotanud Kontaveit: ei saa öelda, et tegin midagi valesti, vastane oli väga kõrgel tasemel (5)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anett Kontaveit pidi Palermo turniiril leppima teise kohaga.
Anett Kontaveit pidi Palermo turniiril leppima teise kohaga. Foto: Rob Prange/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Palermo tenniseturniiri finaalis Fiona Ferrole alla jäänud Anett Kontaveit tunnistas, et seekord oli vastane lihtsalt parem. 

Pärast avavaatuse kindlat kaotust servis Kontaveit 5:3 eduseisust setivõidu eest, ent seejärel võitis vastane neli geimi järjest ja ühtlasi ka matši.

«Arvan, et ta mängis väga kõrgel tasemel. Avasetis võitis ta küll numbriliselt suurelt 6:2, aga palju oli võrdseid geime. Ei saaks öelda, et mängisin kehvasti või tegin midagi valesti. Ta oli tõesti heas hoos,» märkis eestlanna pressikonverentsil. 

«Teises setis üritasin endale pidevalt sisendada, et kui geimi võidan, siis tekib mul võimalus. Proovisin mängus püsida ja ei kaotanud usku. Aga vastane mängis terve matši suurepäraselt, ma ei saanud midagi teisiti teha.»

Kontaveit tõdes, et mõistagi oli ta täna veidi ärevam kui avaringi eel, kuid see teda otseselt ei mõjutanud: «Tunnen end enesekindla ja rahulikuna. Enne finaali oli väike närv ikka, aga see on normaalne. Mängu see edasi ei kandunud.»

Samuti ei poe ta veidi häirinud tuharavigastuse taha. «See ei seganud. Olen seda igas mängus natuke tundnud, aga selle taha küll midagi ei jäänud.»

Kokkuvõttes jäi Kontaveit turniiriga rahule. Kõige rohkem pakkus rõõmu, et üle pika aja sai võistlusmänge pidada. Suureks boonuseks olid head esitused. 

«Sain hea emotsiooni ja olen väga rahul. Teenisin häid võite ja korralikke mänge. Olen rahul oma võitluslikkusega. Muidugi tahtnuks teistsugust resultaati, aga pole hullu,» sõnas Eesti esireket, kes ootab juba järgmist turniiri. «Tuhar saab ruttu korda. Tunnen end füüsiliselt hästi ja olen valmis jälle mängima.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles