Soomer püüab leida põhjust, mis kõrgematele kohtadele heitlemiseks puudu jääb

Postimees Sport
Copy
Hannes Soomer
Hannes Soomer Foto: GeeBee Images

Hannes Soomer oli pühapäeval Portugalis Portimaos Supersport klassi kolmandal MM-etapil teises võistlussõidus kaheksas.

Soomer ütles, et laupäevased probleemid tsikli esiotsa pidamisega suudeti pühapäevaseks võistlussõiduks kõrvaldada ning ta oli esiviisikule taas palju lähemal. Soomer sai hea stardi ja sõitis paar esimest ringi kuuendal kohal. Seejärel langes ta kaheksandaks, siis üheksandaks, kuid tõusus peale Rafaele De Rosa kukkumist tagasi kaheksandale kohale.

«Viies koht oli väga lähedal, kuid lõpptulemusse läheb ikkagi kirja kaheksas koht,» ütles Soomer. Finišis kaotas ta viiendaks tulnud Phillipp Oettlile Kawasakil 0,671 sekundit, võites paari viimase ringiga tagasi pea kolm sekundit. Viimase ringi teises pooles oli Soomer pea poole sekundi võrra kiirem eesolijaist, ent kõrgemast kohast jäi väga napilt, vaid kümnendik sekundit, puudu. «Tegin vahepeal paar väga ebaõnnestunud ringi, kuid lõpus eksisid teised, minu viimane ring oli aga sõidetud riski piiril ja väga hea,» lisas Soomer.

Rekordilise viienda järjestikkuse võidu Supersport klassis saavutas Andrea Locatelli.

Soomer hoiab maailmameistrivõistlustel 39 punktiga üheksandat kohta. Supersport klassi MM-i järgmine etapp toimub 28.-30. augustil Hispaanias Aragonis. Järgmise etapini jäänud paari nädalaga tahavad Soomer ja meeskond leida põhjust, mis kõrgematele kohtadele heitlemiseks puudu jääb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles