Rivo Vesik riisus Pärnu rannas toimunud turniiril koore

Postimees Sport
Copy
Rivo Vesik ja Helina Volmer
Rivo Vesik ja Helina Volmer Foto: Ilona Poljakova

Pärnus toimunud Eesti rannatennise festivalil säras eriliselt ereda tähena Rivo Vesik, kes tuli võitjaks lausa kahel turniiril. Kokku võttis võistlusest osa 150 mängijat ning auhinnafond kerkis 5000 euro suuruseks.

Wienerberger segapaarismängu turniiril osales 31 paari ja nii Uweko meespaarismänguturniiril kui ka Active Travel naispaarismänguturniiril 22 paari. Tegu oli omanäolise händikap turniiriga, kus nõrgematel paaridel oli igas geimis mingi edumaa tugevamate paaride vastu. Seetõttu on see ka ainukene rannatennise turniir Eestis kus profimängijad peavad täiega pingutama ja keskenduma oluliselt nõrgemate mängijate vastu ning nõrgematel on pea igas mängus ka võidušanss.

Enamus mänge kõikidel turniiridel osutusid seetõttu ka väga tasavägiseks. Segapaarismängu finaalis alistasid Rivo Vesik – Helina Volmer maailma 29. reketi Maksimilians Niklass Andersonsi ja noorukese 14-aastase Aleksandra Kovaljovat Lätist tulemusega 7:6 6:3. Vesik ja Volmer alustasid igat geimi 30:-15 eduseisult ning Läti paar ei tohtinud ühtegi servi ülevalt teha. Kolmanda koha mängus alistasid Piret Ilves – Tarmo Pillerpau Birgit Põlluaed – Sven Maanurme 3:6 6:1 6:3. Selles mängus alustati igat geimi võrdselt seisult 0:0. 

Meespaarismängus tuli võitjaks endine maailma tasemel rannavõrkpallur ning nüüd juba treenerina nii mõnegi mängija maailmameistri tiitlile viinud Rivo Vesik ja Sander Kaus, kes alistasid finaalis Andri Reimani – Kurmo Annuse tulemusega 4:6 7:5 6:2. Rivo ja Sander alustasid igat geimi eduseisult 15:0. Kolmanda koha võitsid alles sel suvel rannatennisega tutvust teinud Daniel Dvorjaninov - Gregor Marius Kliimask, kes alistasid kogenud jalgpalluri Kert Küti ja Marko Kristiansoni tulemusega 6:1 6:7 6:0. Selles mängus alustati igat geimi võrdselt seisult 0:0. 

Naispaarismängu finaalis alistasid kolmandana paigutatud lätlannad Žanna Taraševica (ITF edetabelis 101. kohal) ja Laura Prikule Eesti paari Piret Ilvese - Annely Lauri tulemusega 6:0 6:3. Igat geimi alustati seisult 15:-15 nõrgemate kasuks. Kolmanda koha mängus alistasid kogenud tennisistid Nadja Šein – Gajane Vage juba rahvusvahelise kogemusega rannatennisistid Marit Saviiri – Ester Latiku 6:3 6:1. Šein ja Vage alustasid igat geimi 15:0 eduseisult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles