Pärnuga liitus Eestile tuule alla teinud Soome koondislane

Karl Mihkel Eller
Copy
Edon Maxhuni
Edon Maxhuni Foto: Pärnu Sadama Facebook

Pärnu Sadama korvpalliklubi on uueks hooajaks komplekteeritud ning viimasena saadi paika suurim pusletükk, kui meeskonnaga liitus Soome koondislane Edon Maxhuni.

Eelmisel hooajal Hispaania tugevuselt kolmandas liigas mänginud 22-aastane Maxhuni esindas Gran Canaria CBA meeskonda. Kokku pääses 188cm pikkune mängija väljakule 24 kohtumises, teenis keskmiselt 22,7 minutit mänguaega, viskas 13,3 punkti, võttis 2,2 lauapalli ja andis 3,3 resultatiivset söötu.

Maxhuni liitub Pärnu treeningutega järgmise nädala alguses. «Tean teda juba noortekoondise aegadest, mängis Norman Käbini ja Robert Valge vastu 4-5 aastat tagasi, nüüd juba meestekoondises paar aastat,» vahendas Pärnu peatreeneri Heiko Rannula sõnu meeskonna Facebooki leht.

Edon Maxhuni (vasakul) esindamas Soome koondist 30. juulil kohtumises Eestiga.
Edon Maxhuni (vasakul) esindamas Soome koondist 30. juulil kohtumises Eestiga. Foto: Sander Ilvest

«Väga ambitsioonikas ja andekas kutt. Rünnakul väga osav ja loov, pigem skooriv mängujuht. On noore mehena juba piisavalt kogemust saanud USA ülikoolis ja Hispaanias ning väga tööka mängijana peaks meie tänasesse koosseisu väga hästi klappima, aga eks seda näitab aeg.»

Rannula käe all on noored mängijad arenenud ning peatreener loodab, et ka põhjanaaber astub sammu edasi. «Arenguruumi on kaitses, aga kutt on veel noor ja usun, et on kindlasti meie satsi mootoriks ja rünnakuliidriks sel hooajal,» võttis Rannula iseloomustuse kokku.

Pärnu suurim pusletükk leidis oma koha! Meeskond on uueks hooajaks valmis. "Tean teda juba noortekoondise aegadest,...

Posted by Pärnu esindusmeeskond on Monday, 10 August 2020
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles