Aava: kui publik ei suuda käituda, siis meil ei ole enam kunagi võimalust WRC-etappi korraldada

Postimees Sport
Copy
Rally Estonia 2019. Georg Gross Alaküla hüppel
Rally Estonia 2019. Georg Gross Alaküla hüppel Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

4.–6. septembrini toimuvale Rally Estoniale on veel saadaval loetud arv rallipasse. Korraldajad panevad fännidele südamele, et ilma passita raja äärde tulemine võib küsimärgi alla panna kogu võistluse toimumise.

Spordisõbra jaoks on asi lihtne – rallipassita võistlust vaatama ei pääse. Kohapeal rallipasse ei müüda ning korraldajad paluvad, et inimesed ei hakkaks omaalgatuslikult läbi metsade katsete äärde trügima.

Ilma piletita katseid vaadata soovijad võivad nii ohtu panna konkreetse katse või kogu võistluse toimumise. Selles vallas on Rally Estonia korraldajatel väga tihe koostöö politsei- ja piirivalveametiga.

«Me hakkame järgmistel nädalatel koostöös PPA ja terviseametiga neid plaane avalikkusele tutvustama,» rääkis Rally Estonia üks korraldajaid Urmo Aava esmaspäeval Kuku raadio saates «Piloot». «Sellised ulatuslikud meetmed ei saa olla saladus. Me võtame selle teema pulkadeks lahti, teeme puust ja punaseks selgeks.»

Rally Estoniale paisati müüki 16 000 piletit ning korraldajad on näinud kõvasti vaeva, et ühele pealtvaatamisalale ei pääseks üle 1000 inimese.

«Kõige suurem oht on muidugi seotud tervisega. Kui täna terviseamet näeb, et rallikogukond või korraldajad ei suuda millegipärast fänne ohjata, siis see seab juba ette selle ralli toimumise ohu alla. Ning kui ikkagi üritatakse katsele tungida, siis seab see konkreetse katse toimumise küsimärgi alla.»

«Pikas plaanis, kui me siin ei suuda käituda, ei suuda olla vastutustundlikud, siis ma olen veendunud, et meil ei ole mitte kunagi enam võimalus WRC-etappi korraldada,» ütles Aava teema lõpetuseks.

«Piloodis» rääkis Urmo Aava veel piletimüügist, teleülekannetest ja tervisereeglitest, mis ralliraja ääres ja hooldusalas kehtivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles