WRC-sarja hääl tunnustas eestlasi: kes teine suudaks kahe kuuga korraldada esmakordselt MM-rallit?

Karl-Joosep Küngas
Copy
Becs Williams intervjueerimas Fordi tiimipealikku Malcolm Wilsonit.
Becs Williams intervjueerimas Fordi tiimipealikku Malcolm Wilsonit. Foto: facebook.com

WRC tele- ja raadiohääl Rebbeca Williams on autoralli MM-sarjas väga tuntud nägu ning ajakirjanik, kes saab läbi sisuliselt iga sõitjaga. Nõnda näeb teda kindlasti ka MM-kalendrisse lisatud Rally Estonial, kuid britt on Eestis juba praegu. 

«Ma ei suutnud lihtsalt oodata ja pean tõdema, et Eestisse on hea tulla, isegi kui parasjagu rallit ei sõideta. Tegelikult teen siin koostööd EASi (Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusega – toim) ja Rally Estonia meeskonnaga, et tutvustada rallirahvale kauneid Eesti paiku,» selgitas tuntud ajakirjanik ja kinnitas, et need videod on peamiselt nendele, kes ei saa tänavu Rally Estoniale tulla, kuid huvituvad siinsest keskkonnast.

Enne Eestisse jõudmist külastas Williams ka Soomet ja peamiselt Jyväskylä, kus pidanuks praegu toimuma Soome MM-etapp. Teatavasti jäi see ära, kuid siiski toimus seal väikest viisi võidusõit. «Esiteks oli sealne kogemus täiesti omapärane. Seal toimus e-spordi võistlus, kus omavahel võtsid mõõtu parimad rallimehed ja e-sportlased. Vastu ootusi said päriselt masinatega kihutavad noored talendid väga hästi oma ülesandega hakkama ja võistlus oli väga tasavägine,» tunnistas Williams. «Näiteks Esapekka Lappi selgitas, et ta on päris algaja, kuid ühtäkki tuli ja võitis mõlemad kiiruskatsed poolfinaalis. Mika «Mihalo» Laitenen siiski võitis, kuid tema edu oli konkurentide ees ainult 0,7 sekundit.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles