Tagasilöökidest hoolimata jätkab Manchester United suve suurima sihtmärgi jahtimist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dortmundi tähed Erling Haaland paremal ja Jadon Sancho vasakul.
Dortmundi tähed Erling Haaland paremal ja Jadon Sancho vasakul. Foto: Bernd Thissen/AP

Inglismaa tippklubi Manchester United on taaskord hädas ülemineku vormistamisega. Sedapuhku ei suudeta Dortmundi Borussiaga kokkuleppele jõuda Jadon Sancho üleminekutasus.

Kui eelmisel nädalal ilus teade, et Dortmund on valmis 20-aastasest inglasest õiglase summa eest loobuma, kuid üleminek peab toimuma enne 10. augustit. Seda eelkõige selle tõttu, et Saksamaa tippklubi alustas eile oma ettevalmistustega tulevaks hooajaks.

Nõnda ei juhtunud ja Dortmundi spordidirektor Michael Zorc kinnitas, et Sancho jätkab vähemalt ühe aasta veel Saksamaal. See oli üllatav teadaanne, sest Manchester United on selgelt väljendanud oma soovist Inglismaa koondislane kodumaale tuua ja jõudnud mängija endaga ka tingimustes kokkuleppele.

Suurim lahkheli on hetkel endiselt üleminekutasu. Dortmund soovib saada eelmise hooaja suurima väravaküti eest 120 miljonit eurot, aga United on valmis tasuma 20 miljonit vähem. Itaalia üleminekute ekspert Fabrizio Romano kinnitab, et tema allikate kohaselt pole United veel alla andnud ning Ole Gunnar Solskjaeri suve suurim sihtmärk tuuakse kindlasti Inglismaale.

Sanchost saab ülemineku korral Inglismaa kõige kallim jalgpallur. Hetkel hoiab seda staatust enda käes teine Unitedi pallur Harry Maguire, kelle eest Manchesteri meeskond käis Leicester Cityle möödunud suvel välja 87 miljonit eurot. Näis, kas Sancho purustab ka Dortmundi rekordmüügi ja Unitedi rekordostu. Hetkel tähistab seda 105 miljonit eurot, sest just nõnda palju käis Ousmane Dembele eest välja Barcelona 2017. aastal ning aasta varem soetas United sama summa eest Juventusest Paul Pogba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles