BLOGI ⟩ PSG lunastas kahe lisaminutitel löödud väravaga koha Meistrite liiga poolfinaalis

Karl-Joosep Küngas
Copy
PSG suurimad tähed Neymar ja Kylian Mbappe.
PSG suurimad tähed Neymar ja Kylian Mbappe. Foto: DAVID RAMOS/AFP/SCANPIX

Meistrite liiga jõuab üha lähemale oma kulminatsioonile. Kaheksa kanget on kogunenud Lissaboni, kus kahel staadionil selgitatakse Euroopa tugevaim jalgpalliklubi sellel hooajal. Postimees vahendab kõiki kohtumisi otseblogis.

Nii nagu mitmelgi teisel spordialal tekitati ka jalgpalli Meistrite liigas otsustavaks faasiks Portugali koroonareeglitele vastav õhkkond, et vältida meeskondade võimalik nakatumine maailma laastavasse nakkushaigusesse.

Palliplatsil läksid esimeses veerandfinaalis omavahel vastamisi üks tiitlisoosik Pariisi Saint-Germain ning tänavuse hooaja suurüllataja, klubi ajaloos esmakordselt Meistrite liigas mängiv Bergamo Atalanta.

Atalanta näitas, miks nad kaheksa parema seas mängivad. 27. minutil vajati üht momenti, et juhtima minna. Mario Pasalic keerutas vägevalt palli Keylor Navase seljataha. PSG samal ajal tegeles sisuliselt kogu kohtumise lihtsalt raiskamisega. Mitmeid kordi tekitas Neymar endale ideaalsed võimalused värava löömiseks, kuid brasiillase üritused ei tabanud raame.

Teine poolaeg kulges sarnaselt esimesega ja ohtlikumad võimalused tekkisid Atalanta mängijatele. Nende kahjuks ei suudetud eduseisu kasvatada ja see sundis rohkem kaitsele rõhuma. 

Kuni 90. minutini said Atalanta mängumehed sellega ideaalselt hakkama, kuid ühtäkki murduti täielikult. Esialgu murdis läbi Itaalia kõrgliiga kolmanda meeskonna kaitseliinist Neymar, kes terava sööduga kaasmaalase Marquinhose leidis ja kaitsemängijal jäi ainult jalg vastu panna. Nõnda ka läks ja viik oli tabloole löödud.

Kuigi võis arvata, et nüüd ootab ees veel lisaaeg, kuid nõnda ei läinud. Neymari-Mbappe koostöös leiti karistusalast täiesti üksi üles vahetusest sekkunud Maxim Choupo-Moting, kes PSG esmakordselt juhtima viis. Seda kolmandal üleminutil ja kuna Atalanta vastata ei suutnud, siis kindlustas dramaatilise võiduga PSG omale koha poolfinaalis.

Tagasi üles