Aasta parimaks takistussõitjaks kuulutati Gunnar Klettenberg

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Klettenberg (vasakul) valiti aasta parimaks takistussõitjaks.
Gunnar Klettenberg (vasakul) valiti aasta parimaks takistussõitjaks. Foto: Gerlin Kess

Nädalavahetusel tunnustas Eesti Ratsaspordi Liit möödunud hooaja parimaid sportlasi.

Takistussõidu seenioride arvestuses läks tiitel möödunud aastal mitmeid rahvusvahelisi tiitlivõistlusi võitnud Gunnar Klettenbergile, koolisõidus Euroopa meistrivõistlustel osalenud Grete Barakele.

Takistussõidus saavutas parima noorsportlasee tiitli kehtiv Eesti meister Kätlin Sehver, kes ühtlasi pälvis publikuhääletuse tulemusena aasta üllataja tiitli. Parim juunioride vanuseklassi takistussõitja möödunud hooajal oli Susan Kaleta ning parim poniklassi esindaja Tallinn International Horse Showl oma vanuseklassis võidutsenud ning Eesti meistrivõistlustel hõbemedali saavutanud Heidi Mülla.

Koolisõidus tunnistati parimaks noorsportlaseks Tondi Ratsaspordiklubi sportlane Getter Kangur. Juunioride arvestuses läks tiitel Ruudu Soole ning poniklassis Euroopa meistrivõistlustel osalenud Marii-Heleen Raidmetsale.

Parimaks kolmevõistluse seenioriks möödunud hooajal oli Marit Poltimäe, kes pälvis tiitli ühtlasi ka noorte vanuseklassis. Juunioridest sai tunnustuse osaliseks Eliise Kõva ning poniklassis Pille-Riin Reinaus.

Kestvusratsutamise seenioride vanuseklassis kuulutati parima sportlase tiitli vääriliseks kehtiv Eesti meister Marian Kikas. Noorte ja juunioride arvestuses läksid tiitlid detsembris Dubais kestvusratsutamise maailmameistrivõistlustel osalenud Marilyn Uusnale ning Kairit Kalbrele. Poniklassis sai hooaja kõige tublima ratsaniku tiitli Berit Truuts.

Rakendispordis tunnustati lõppenud hooaja parima sportlasena Pille Oberpali.

Klubide arvestuses läks parima tiitel takistussõidus Ratsaklubile Ruila Tall, koolisõidus Tondi Ratsaspordiklubile, kolmevõistluses ja rakendispordis Kurtna Ratsaklubile ning kestvusratsutamises Ratsaspordiklubile Parkuur.

Lisaks Eesti Ratsaliidu punktitabelite põhjal selgitatud parimatele ratsanikele jagati möödunud hooaja eest tiitleid ka kategooriates, kus võitja selgitas publikuhääletus. Parimaks hobuseks tunnistati Gunnar Klettenbergi ratsu Bingo. parimaks treeneriks Ruila tallis tegutsev Riina Pill, parimaks võistluseks 2011. aasta Eesti meistrivõistlused Ruilas ning aasta üllatajaks Kätlin Sehver.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles