Video ⟩ Saksamaa MM-ralliks testiv Tänak andis mõnuga kuuma

Henry Lääne
, reporter
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja mullu Alba rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja mullu Alba rallil. Foto: Hyundai Motorsport/Zanella Luca

Autoralli MM-sari jätkub 4.-6. septembrini Lõuna-Eestis Rally Estoniaga ning poolteist kuud hiljem ollakse võistlustules Saksamaa asfaldil. Et musta värvi teekattel olla paremas löögihoos, testis valitsev maailmameister Ott Tänak Saksamaal Hyundai WRC-autot.

Nisuõlle- ja bratwurstimaal võtab rallimaailma koorekiht üksteiselt mõõtu 15.-18. oktoobrini. Kõik kiiruskatsed peaksid toimuma Baumholderi sõjaväekompleksis, kus sõidetakse ka võistluse kuulsaim mõõduvõtt Panzerplatte.

Autoralli MM-sarjas on sõita vähemalt viis etappi, kuid ilmselt liitub kalendriga ka Belgia. Ametlikult on praegu lisaks Eestile ja Saksamaale graafikus Türgi, Sardiinia ja Jaapan.

Koroonakriisi tõttu on sel hooajal sõidetud vaid kolm etappi, millest ainult Monte Carlo ralli toimus viperusteta. Rootsis lühendati võistlustrassi olematute talveolude tõttu peaaegu poole võrra ja Mehhikos jäeti viimane päev viirusepuhangu tõttu ära.

MM-sarja üldarvestust juhib Sebastien Ogier, edestades tiimikaaslast Elfyn Evansit kaheksa ja Thierry Neuville'i 20 punktiga. Tänak on viies ja jääb maha 24 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles