Sergei Lepmetsa eest tuleb tasuda 15 000 eurot. Kalju president: me ei maksa kindlasti

Copy
Sergei Lepmets esindas viimati FCI Levadiat.
Sergei Lepmets esindas viimati FCI Levadiat. Foto: Mihkel Maripuu

Jalgpalluri Sergei Lepmetsa järgmine klubi peab FCI Levadiale tasuma ülemineku kompensatsioonina 14 568 eurot.

Praegu treenib väravavaht Nõmme Kaljuga, kellega liitumine tundus vägagi tõenäoline. Eesti Jalgpalli Liidu nõude järel muutus aga olukord oluliselt.

«Me ei maksa kindlasti. Sellist tegevust me oma plaanides küll ette ei näe,» ütles Kalju president Kuno Tehva Soccernet.ee-le, et värske otsuse valguses Levadiale ülekannet tegema ei kiputa. «Ma ei ole jõudnud veel Lepmetsaga rääkida, mis ta ise sellest arvab, aga mulle tundub, et talle on natuke liiga tehtud selle asjaga.»

Jalgpalliliidu pressiteade:

Teatavasti oli Lepmetsa ja FCI Levadia vahel sõlmitud elukutselise jalgpalluri leping, mis pidi kehtima kuni 30. juunini 2022. Lepmets teatas tänavu 16. mail klubile, et soovib lõpetada profijalgpalluri karjääri.

8. juunil lepiti Lepmetsa, Levadia ja Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) kohtumisel kokku, kuidas edasi minnakse, muuhulgas ka see, et Lepmets jätkab aasta lõpuni mängimist Levadia duubelvõistkonnas. Erinevalt avalikkusele teadaolevast Lepmetsa teenistus aprillis ega mais töötatud aja eest ei vähenenud, vahendab EJLi pressiteade.

1. juulil liitus Lepmets uue klubi treeningutega ja teatas 8. juulil ajakirjanduse vahendusel, et kirjutab lähiajal alla lepingu Nõmme Kalju FC-ga, avaldades muuhulgas, et ei kavatsenud Levadiaga lepingut katkestades tegelikult elukutselise jalgpalluri karjääri lõpetada.

Jalgpalliliit algatas asja uurimiseks distsiplinaarmenetluse. Kuna tegemist oli keerulise ja tavapäratu situatsiooniga, siis toimus juhtumi arutamiseks neli distsiplinaarkomisjoni koosolekut ja arutelu e-kirja teel. Kõigilt asjaosalistelt koguti kirjalikud selgitused, lisaks küsitleti suuliselt nii Lepmetsa kui ka FCI Levadia tegevjuhti Sergei Hohlov-Simsonit.

Lähtudes tegelikust olukorrast ja vastavalt jalgpalliliidu reeglitele määras peadirektor Lepmetsa ülemineku kompensatsiooniks 14 568 eurot, mis tuleb tasuda tema üleminekuks ja mängimiseks kolmes Eesti kõrgemas liigas hooajal 2020. Summa kujundamisel võeti arvesse Levadia poolt sel aastal tehtud kulutusi ja mängija klubist lahkumisel tekkinud kahju.

Kuna eriolukorra tõttu toimunud faktilisi asjaolusid oli võimalik tõlgendada erinevalt, siis lõpetati distsiplinaarmenetlus Lepmetsa suhtes otsust tegemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles